• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kalaycıdan öğrencilere belediyecilik dersi
08 Şubat 2012 Çarşamba 13:30

Başkan Kalaycı'dan öğrencilere belediyecilik dersi

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi kapsamında belediyeciliği anlattı.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ilköğretim 4. ve 5. sınıf  öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi kapsamında belediyeciliği anlattı.

Özel Başak İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinin “Yerel Yönetimler” konusunu Meram Belediyesi’nde işlediler. Okul Müdürü İsmail Öz, sınıf öğretmenleri ile 4 ve 5. sınıf öğrencileri Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’yı makamında ziyaret ettiler.

Okul Müdürü İsmail Öz, öğrencilere yalnızca teorik bilgi vermekle yetinmediklerini belirterek, “Öğrencilerimizle her yıl farklı kurumları ziyaret ederek yaptıkları hizmetleri yerinde görmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda 4 ve 5. sınıf öğrencilerimize yerel yönetimlerin yaptıkları hizmetleri incelemeleri açısından Meram Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz.” dedi.

Yaptıkları projelerle toplumun 7’den 70’e her kesimine hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Kalaycı ise, “Yeni doğan bebekler için başlattığımız ‘İyi ki Doğdun Bebek’ projemiz, çocuklar ve gençlerimiz için açtığımız ‘İnternet Evleri’, spor tesisleri ve sosyal tesisler; yaşlılarımız için ‘Emekliler Konağı’ ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti sunan ‘Yalnız Değilsiniz’ projesi sosyal alandaki önemli bazı projelerimizdir. Bunun yanında kentsel dönüşüm çalışmaları, konut hamleleri, tarihi eserlerin restorasyonu, yeşil alan çalışmaları ve diğer hizmetlerle Meramlılar’a en güzel bir şekilde hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Öğrencilerin belediyecilikle ilgili çeşitli sorularını cevaplayan Başkan Kalaycı, idarecilere ve öğrencilere belediyenin yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti. Öğrenciler de Kalaycı’ya çiçek ve okulun gazetesini hediye ettiler.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA