• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kalaycı LYS Türkiye ikincisini ödüllendirdi
27 Temmuz 2010 Salı 16:06

Başkan Kalaycı LYS Türkiye ikincisini ödüllendirdi

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meramda ikamet eden ve 2010 LYS Türkiye ikincisi olan Mehmet Nuri Akıncıyı evinde ziyaret ederek dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.

Başkan Kalaycı, belediye meclis üyeleri İsmail Boysan ve Mehmet Ufuk Doğan ile birlikte Akıncı ailesini Şeyh Sadreddin Konevi Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.

Elde ettiği büyük başarıdan dolayı Mehmet Nuri Akıncı ve ailesini kutlayan Kalaycı, “Tercih ettiğin güzel bir bölüme yerleşip ülkemiz ve ailen için faydalı bir genç olarak yetişmeni temenni ederim” dedi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, üniversite sınavında Türkiye derecesi elde eden Akıncı’ya dizüstü bilgisayar hediye ederek kutladı.

Mehmet Nuri’nin babası Haluk Akıncı, “İlk 10’a gireceğini tahmin ediyorduk. İkinci olduğunu öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Bilkent, TOBB, İTÜ gibi üniversitelerden teklif aldık. Mehmet Nuri, söz konusu üniversiteleri inceledikten sonra kararını verecek” diye konuştu.

Oğlunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen anne Meryem Akıncı ise şöyle konuştu: “Mehmet Nuri’nin bu başarısı sadece lise son sınıfta oturup saatlerce ders çalışmayla elde edilecek bir sonuç değil. İlkokul 1’den itibaren düzenli çalışmanın bir semeresi. Mehmet Nuri, ilkokul 4’den itibaren düzenli ders çalışmayı yemek yemek, su içmek gibi bir ihtiyaç haline getirdi.”

Üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliğini tercih edeceğini belirten Mehmet Nuri Akıncı ise, “İşi son yıla bırakmadım. Her yıl konuları çalıştığım için bu yıl çok rahat bir şekilde çalıştım. Öncelikli hedefim istediğim bölümü kazanmaktı. Ama derece yaptığım için de çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA