• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan İziden genç seçmene önemli uyarı
30 Mart 2011 Çarşamba 12:32

Başkan İzi'den genç seçmene önemli uyarı

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, 12 Haziranda yapılacak Genel Seçimler öncesi gençlerin seçmen listesini mutlaka kontrol etmesini istedi.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, 12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler öncesi gençlerin seçmen listesini mutlaka kontrol etmesini istedi. Başkan İzi; “Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından 18 Mart 2011’de askıya çıkarılan seçmen listeleri, 31 Mart günü saat 17.00”da askıdan indirilecek. Bu süre zarfında genç seçmenlerimizin oy kullanıp kullanamayacaklarını kontrol etmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

Ahmet İzi; “İsminizi kontrol edin”
AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İZİ yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “12 Haziran'da yapılacak Genel Seçim’de kütüklerde ismi olmayan gençler, 31 Mart’a kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak isimlerini yazdırabilecek. Adres değişikliği yapanlar ve okudukları yerlerde oy kullanmak isteyen öğrenciler de bu süre zarfında nüfus müdürlüklerine giderek Adres Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırabilecek. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne yazılmak için seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurtdışı olmasına rağmen, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayan, yurtiçinde seçmen kütüğünde kayıtlı olup da yerleşim yerini yurtdışına taşıyan Türk vatandaşlarının da, adres kayıt sistemine dâhil olabilmeleri için en yakın dış temsilciliğe başvurmaları gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için seçmen kütükleri seçim takviminde belirlendiği şekilde 18 Mart 2011 tarihinde muhtarlık bölgelerine askıya çıkarılmaya başlandı”
İzi açıklamasında tüm seçmenlerin mahalle ve köy muhtarlıklarına veya ilçe seçim kurullarına uğrayarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun internet adresinden girerek TC Kimlik Numaralarıyla seçmen listesinde kayıtları olup olmadığını veya nerede kayıtlı olduklarını öğrenebileceklerini hatırlatarak tüm Konyalı gençlerin bu konuda hassas davranacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Ahmet İzi; “Şeffaf bir seçim olacak”
Seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade eden Başkan İzi, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimler de farklılıkların olacağını da ifade ederek; “Siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu’na temsilci gönderebilecek. Oy sandıkları şeffaf olacak, tutanaklar bütün partilere verilecek şekilde olacak. Zarflar, iki kat büyüklükte olacak. Oy pusulaları renkli olacak” dedi. Türk milletinin bugüne kadar bütün seçimlerde üstün sağduyusuyla en doğru kararı verdiğinin altını da çizen Başkan İzi, AK Parti olarak bugüne kadar katıldıkları ikisi genel ikisi mahalli seçim olmak üzere 4 büyük seçimi ve iki referandumu milletin teveccühüyle başarıyla sonuçlandırdıklarını da hatırlattı.

Ahmet İzi; “Oyunuzu Konya’da kullanın”
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, son olarak üniversite öğrencilerine de bir çağrıda bulundu. Oylarını Konya'da kullanmak isteyen, fakat nüfus kayıtları Konya'da olmayan öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmak suretiyle nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek oylarını kullanabileceklerini ifade eden İzi; “Seçimlerin temel unsuru millet iradesinin seçim sandığına en iyi şekilde yansıyabilmesinin sağlanmasıdır. Bu bağlamda tüm öğrencileri de oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA