• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Hançerli gazilerle buluştu
22 Temmuz 2018 Pazar 13:22

Başkan Hançerli gazilerle buluştu

Karatay Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatının 44. yıl dönümü münasebetiyle Muharip Gaziler Derneği'nin Şube Başkanları ve 81 ilin temsilcileri onuruna yemek düzenledi

Yemeğe; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, Konya Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Efsane Komutan Emekli Piyade Komando Albay Orhan Ceylan, 81 vilayette derneği temsil eden şube başkanları, temsilcileri, eşleri ve Kıbrıs Gazileri katıldı.

1-002.jpeg

"Gazilerimizi Karatay'da ağırlamak bizler için onurdur"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Gazilerimizin yaşam standartlarını yükseltici faaliyetlerde bulunmak gibi ulvi bir gayeye hizmet eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çok değerli yetkilileri, bu sıcak ve samimi sofrada sizlerle bir arada olmaktan onur duyduğumu ifade eder, hepinizi en kalbi hislerle selamlarım. Hz. Mevlana'nın diyarına hoş geldiniz.  Bugün Kıbrıs'ta soydaşlarımız rahat edebiliyorsa sizlerin verdiği o mücadeleler sayesinde. Ben hem Kıbrıs şehitlerimizi hem de tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Allah ruhlarını şad,  mekânlarını cennet etsin. Gazi olan tüm vatandaşlarımıza da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Gerçekten tarih boyunca bizimle uğraşanlarla, bizi haritadan silmek isteyenlerle mücadele ettik. Yarınlarımızı da; ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması için üstün fedakarlıklar göstererek canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş şehit ve gazilerimizin verdikleri onurlu mücadelelere borçlu kalacağımızın idrakindeyiz" ifadelerine yer verdi.

2-001.jpeg

Tandoğan'dan Başkan Hançerli'ye teşekkür

Karatay'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Tandoğan ise, "Burada gördüğünüz gaziler Türkiye'nin dört bir yanından geldiler. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldılar. Kıbrıs Barış Harekatı sayesinde, Kıbrıs Adası barış ve huzur içindedir. Kıbrıs Türkü 20 Temmuz 1974'ten itibaren kendi vatanında ve kendi bayrağının altında hür ve bağımsız yaşamaktadır. Uğruna kan dökülen, can verilen bu toprak artık Kıbrıs Türkü'nün öz vatanıdır. Kıbrıs'ta kazanılan vatan toprağı asla geri verilemez ve kaderine terk edilemez." dedi.

Kendilerini Karatay'da misafir eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür eden Başkan Tandoğan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA