• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Altay’ın okul ziyaretleri sürüyor
21 Ocak 2016 Perşembe 15:08

Başkan Altay’ın okul ziyaretleri sürüyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dumlupınar Anadolu Lisesi ve Rebii Karatekin İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuklu’da eğitim alanında başarılı projelere imza atan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her fırsatta okulları da ziyaret ediyor. Öğrencilere deneyim paylaşımında bulunan Başkan Altay, gelen proje ve fikirleri dinliyor. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın da katıldığı programda Başkan Altay, Dumlupınar Anadolu Lisesi ve Rebii Karatekin İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Sınıfları ziyaret eden heyet, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlk olarak Dumlupınar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileriyle buluşan Başkan Altay Selçuklu’da okullarda elde edilen başarıları yakından takip ettiklerini ve gururlandıklarını söyledi. Altay,“Çünkü bu başarılar her ilçe için bir övünç kaynağı oluyor. Selçuklu Belediyesi diğer belediye hizmetlerinin yanında eğitime de önem veriyor ve destek oluyor. Sizlerin başarılı sonuçlar almaları için öğretmenlerimiz, ilçe milli eğitimimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Gelecek adına iyi hedefler belirlemeniz ve bunları ulaşmanız bize mutluluk verecektir” dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte her hafta farklı okulları ziyaret ettiklerini ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise, “Başkanımız eğitim alanında bizlere her zaman büyük destek oluyor. Ayrıca her hafta birkaç okulumuzu ziyaret ederek eğitimin yanında olduğunu da gösteriyor. Bu hafta da bu okulumuzu ziyaret etmeyi kararlaştırdık. Hem sizlerle sohbet etmek, hem de eğitimle ilgili iletmek istediğiniz mesajları dinlenmek için buradayız” diye konuştu.
Öğrencilere dersi derste öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Kayacılar, “ Bu yıl 11. sınıftasınız ve gelecek yıl üniversite sınavına girecek olmanız yükünü arttıracak. O yüzden bulunduğunuz yılı değerlendirin ve derslerinize iyi çalışın” şeklinde konuştu.
Ziyaretin ikinci bölümünde Rebii Karatekin İlkokulunu ziyaret eden Altay ve Kayacılar, burada öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı. Başkan Altay, burada öğrencilere Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile ilgili çeşitli sorular sordu. Öğrencilere tatilde dinlenmenin yanında kitap okuma tavsiyesinde de bulunan Altay, “Tatil döneminde sizleri Selçuklu Belediyesi kütüphanelerine kitap okumak için davet ediyorum. Ayrıca 15 tatilde öğretmenlerinizin belirlediği sayıdaki kitapları okuyan öğrencilerimizi de ödüllendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yarıyıl tatili ile ilgili öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Kayacılar, “Tatilde bol bol dinlenelim, eğlenelim ama kitap okumayı da ihmal etmeyelim. Çünkü sizin beklide en büyük kazancınız bu alışkanlığı bu çağlarda kazanmanız olacaktır. Geleceğe katkı sağlayan insanlar olabilmeniz için kitap okuma alışkanlığı kazanın” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA