• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Altay’dan öğrencilere aşure ikramı
13 Ekim 2016 Perşembe 15:01

Başkan Altay’dan öğrencilere aşure ikramı

​Sosyal medyadan aşure talebinde bulunan üniversite öğrencilerinin bu talebine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay duyarsız kalmadı ve isteği yerine getirdi.

Selçuklu Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla geleneksel aşure ikramını bu yıl da sürdürüyor. Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüsü Gökkuşağı’nda gerçekleşen programda binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katıldığı aşure etkinliğine öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Etkinliğe Ak Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muharrem Karakuş, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

Selçuk Üniversitesi Kampüsü içinde aşure dağıtımının gelenek haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Selçuklu Belediyesi olarak, Selçuk Üniversitesi’nde ki öğrencilerimizin isteğini yerine getiriyoruz. Sosyal medyadan arkadaşlarımız, Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıtmamızı talep ettiler. Bizde Gençlik Meclisimizle birlikte 10 bin aşure dağıtıyoruz. Konya’ya gelen çocuklarımıza geleneklerimizi yaşatmak adına iyi bir organizasyon oldu. Muharrem Ayı, tüm İslam alemine bereket, bolluk ve huzur getirsin” dedi.

Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği ile toplumsal mozaiği oluşturan inanç ve kültürel değerlerin yaşatıldığını söyleyen vatandaş ve öğrenciler, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti. Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında 10 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Başkan Altay, Kampüs Gökkuşağı AVM’ de açılan 15 Temmuz Sergisini de ziyaret etti.

Altay, Dost Eli Derneğinin aşure etkinliğine katıldı
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dost Eli Derneği’nin, Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdiği aşure dağıtım etkinliğine de katıldı. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın da katıldığı etkinlikte Başkan Altay, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA