• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Altay’dan muhtarlara anlamlı hediye
20 Ekim 2017 Cuma 13:54

Başkan Altay’dan muhtarlara anlamlı hediye

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesine kazandırılan Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Selçuklu Muhtarlar Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Selçuklu Belediyesi ilçenin sosyal ve kültürel hayatına zenginlik katacak tesislere yenilerini eklemeye devam ediyor. Selçuklu'da görev yapan muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde hizmet üretmelerini sağlayacak olan Selçuklu Muhtarlar Derneği ve Dumlupınar Mahallesinde yaşayan emeklilerin faydalanabileceği Dumlupınar Sosyal Tesisi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Selçuklu Belediyesi'nin mahallelere yeni sosyal tesisler kazandırmaya devam ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Muhtarlar Derneğimiz bir araya gelebilecekleri, sohbet edebilecekleri, toplantı yapabilecekleri, bir bina ihtiyacı olduğunu ilettiler. Onlarla yapılan istişare sonucunda bu inşaata başlandı. Elhamdülillah kazasız belasız tamamlandı. Aslında biz bahara açmayı planlıyorduk ama bugün muhtarlar günü olması nedeniyle birkaç etkinlik düzenleniyor. Böyle güzel bir güne de rast gelmiş oldu. Hem muhtarlarımıza hem de mahalle halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. 10. mahalle konağımız, sosyal tesisimiz böylece açılmış oldu. Şuanda inşaatı devam eden tesislerle birlikte inşallah 2018 yılında 15'e ulaşacak tesislerimiz mahallelerimizin sosyal hayatının merkezi haline dönüşecek. Muhtarlarımıza ve mahalle halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Muhtarlar Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya muhtarlarımızla birlikte, 1197 muhtarımızla birlikte Konyamızın gelişimi için, mahallelerimizin şehir seviyesine ulaşabilmesi için, Konyamızın topyekün kalkınmasını sağlayabilmek için canla başla çalışıyoruz. Muhtarlarımıza bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın ilk müracaat mercii muhtarlarımız. Muhtarlık çok önemli bir görev, Yeni Büyükşehir Yasası ile muhtarlarımızın sorumluluğu daha da artmış durumda. Onların böyle güzel mekanlara ve hizmet ortamlarına kavuşması şehrimizin gelişimi açısından da son derece önemli. Selçuklu Muhtarlar Derneğimiz için bu binanın hayırlı olmasını diliyorum. Selçuklu Belediye Başkanımızı böyle bir günde böyle bir eseri ilçemize kazandırdığı için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu yıl 2.'si kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün açılışı yapılan Muhtarlar Derneği binası ile daha da anlamlı bir hale geldiğini ifade eden Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, "Değerli Başkanım Sayın Uğur İbrahim Altay çok büyük bir özveri ile bu binayı bu güzel güne yetiştirdi. Tüm muhtarlarımız adına Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından protokol üyeleri tesisi gezdi. Programına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Meram Belediyesi Başkan Vekili İhsan Yıldırım, Ak Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Birol Terzi, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, çok sayıda protokol üyesi ve muhtarlar katıldı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA