• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Altaydan birikim paylaşımı
12 Temmuz 2012 Perşembe 16:54

Başkan Altay'dan birikim paylaşımı

Kalkınma Bakanlığının SODES Programı kapsamında Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğünce başlatılan İngilizce Yaz Eğitim Kampı Projesi uygulaması Mevlana Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.
Kalkınma Bakanlığının SODES Programı kapsamında Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğünce başlatılan “İngilizce Yaz Eğitim Kampı” Projesi uygulaması Mevlana Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.
 
Sosyal Destek Projeleri kapsamında yürütülen “İngilizce Yaz Eğitim Kampı” Projesine, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu Belediye Başkanlığı, Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesinin desteği bulunuyor.
 
Program kapsamında  “Bugünkü Gençliği Bekleyen Yarın ” isimli konuşma için kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilik yıllarından itibaren meslek hayatındaki bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Başkan Altay,  gençlerin ileriyi daha rahat görebilen ufku açık ve dinamik bir yapıya sahip olmalarından gurur duyduklarını söyledi.  Gençlerin mutlaka hedefleri olması gerektiğini, fakat hedeflere ulaşırken bulundukları konumları en iyi şekilde değerlendirmelerinin gerektiğinin altını çizen Başkan Altay, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; “Kişisel ve sosyal sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getirin. Sosyal çevreye önem verin. Kitap okumaya, arkadaşlıklarınızı güçlü tutmaya önem verin. En önemlisi anne babanızın kıymetini bilin. Onların beklentilerini boşa çıkarmayın. İyi niyeti hiçbir zaman elden bırakmayın. Öğrenim gördüğünüz branşta en iyi olmaya çalışın. Dinamik bir yapıda yetişmeniz sizin ileride kuracağınız mesleğin ve sosyal yaşantının temellerini atmanızı sağlayacaktır.” Diyen başkan Altay; Konuşmanın sonunda gençlerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Altay, Belediye çalışmaları ve eğitimden kültüre kadar gençler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Altay, “Bizim işimiz hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmektir. Vatandaşlarımıza karşı siyaset yapamayız. Her ferdimizin doğumundan ölümüne kadar her şeyi ile ilgilenmek zorundayız.” dedi.
 
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de konuşmasında, başarının özverili çalışma ile mümkün olduğunu ifade etti. Gençlerin ilerlemeleri ve başarılı olmaları gerektiğini söyledi. Beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amaçlanan proje kapsamında; öğrenciler ilgilendikleri branşlara göre spor, sanat ve kültürel faaliyetlere katılabilecekler. İki ay sürecek olan “İngilizce Yaz Eğitim Kampı” projesine Urfa, Diyarbakır ve Bingöl illerinden Fen, Anadolu ve Anadolu Öğretmen Liselerinde öğrenim gören 300 öğrenci yer alıyor. Yine program içerisinde “Bugünün Liderlerinden Yarının Liderlerine Mesajlar” isimli eğitim programı ile öğrencilere “Genç Liderler Sertifikası” verilmesi planlandı. Programa katılan öğrencilerin tamamı “İngilizce Yaz Eğitimi Katılım Sertifikası” ile birlikte “Genç Liderler Sertifikası” almaya hak kazanacaklar. Eğitim programı kapsamında öğrenciler, üniversitelerin spor, konferans, sinema ve sosyal-kültürel amaçlı salonlardan istifade edebilecekler. Program sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a bir öğrenci tarafından çiçek takdim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA