• Konya4 °C

Seyfullah Koyuncu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN ALTAY FARKINI HİSSETTİRDİ!

16 Haziran 2018 Cumartesi 10:22

Siyasette yapılan görev değişiklikleri kimine göre istikrarsızlığa sebep olduğu için kötü olarak algılanabiliyor.

Kimilerinin felsefesi ise “Değişmeyen tek şeyin değişim” olduğudur…

Siyasette tabi bir de yeri asla doldurulamayacak olanlar vardır ki, biz bunlara lider diyoruz. Türk siyasi tarihi bugüne kadar çok da fazla lider görmedi aslında. Saysak bir elin parmaklarını geçmez...

Ak Parti’de 3 dönem kuralının ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyorum.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelen Uğur İbrahim Altay’a bakınca, 3 dönem kuralının neden gerekli olduğuna daha fazla anlam yükleyebiliyorsunuz.

Recep Tayyip Erdoğan’ın; yüz eskimesi, laçkalaşma, derebeylik oluşturma, rantçılık gibi olumsuz bütün siyasetçi hastalıklarının önüne geçmek adına yazdığı bu “üç dönem” reçetesi, Ak Parti’de bütün bünyeyi yeniliyor, hastalıklara karşı koruyor bence.

Yine metal ve mental yorgunluk da ancak bu “üç dönemlik” reçete ile iyileştirilebiliyor.

Bunu her defasında yakınen görüyoruz, şahit oluyoruz.

Yok öyle koltukta oturup, pencerede dikilip halka tepeden bakmak…

Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni Türkiye” perspektifinde en önemli eşik, ‘İcracı isimler’ üzerinden kurulacak olan icraat siyaseti olarak öne çıktı. Sadece siyasette değil, bürokraside de; yaşı, miadı, söyleyecek sözü bitmiş insanlar ön planda değil. Elbette onların tecrübeleri çok kıymetli, elbette onlardan da faydalanacağız. Ama sahada iş yapacak, direksiyonun başına geçecek ve Türkiye’nin ufkunu geleceğe taşıyacak olan isimler  “icracılardan” oluşacak.

Başkan Uğur İbrahim Altay da işte bu icracı isimlerin başında geliyor. Görevi devralmasının hemen ertesi gününde Kapu Camii’nde Cuma Namazı çıkışında halka kendi elleriyle dağıttığı limonatayla zaten bu ışığı vermişti başkan. Geçtiğimiz günlerde yeni bir karara daha imza atarak Konyalıların takdirini kazandı.

Tıpkı Uğur İbrahim Altay gibi genç, dinamik ve icracı isimlerden biri olan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın da çağrısıyla Konya’da bugün de dahil 3-4 gündür otoparklar ücretsiz. Esnaf ve vatandaş bu karardan memnun. Bu karar hem esnafı hem de Konyalıyı sevindirdi. Oruç ağzıyla, bayram alışverişinde yorulan insanlar dua etmiştir bu kararı alanlara.

3-5 kuruşluk gelirden ziyade, vatandaşın rahatlığı ve ne istediği daha önemli…

İşi bilmek böyledir işte. Bazen ufacık dokunuşlar çok büyük ses getirir.

****

Konyalı vatandaş en fazla yol üstü otoparklardan şikayetçi. Özellikle Eski Garaj’dan- Eski İstanbul Caddesi’ne giden yol üzerinde 5 dakikalık mesafeye gitmek yarım saati buluyor.

Bu konuda yapılacak en önemli şey, katlı otoparkların sayısını artırmak olacaktır sanırım. Emekli Konağı, Hanımlar Lokali vb. projeleri elbette önemsiyoruz ama ulaşım ve altyapı ile ilgili sorunlar halkın genelini ilgilendirdiği için o projelere göre çok daha önemli.

Yoksa 2 emekli amcamız, emekli konağı yerine cami gölgesinde otursa ölmez her halde değil mi?

Yine kırmızı ışıklar inanın insanı çileden çıkarıyor. Biz yakıtı ithal eden bir ülkeyiz, dur kalk dur kalk dur kalk, su yakmıyor ki…

Neyse ki yapılmakta olan 5 adet alt-üst geçit yakında Konyalılara hizmet vermeye başlayacak. Çok daha fazla eksiğimiz var bu konuda bence.

Çiçek ekmek, park yapmak, lokal, eğlence merkezi gibi yatırımlar önemli tabi ama onlar sonraki iş.

Öncelikle ulaşım ve altyapıyı çözmelisiniz ki insanlar o güzel çiçeklerin ekildiği parklara, eğlence merkezlerine sorunsuzca ve saatinde gidebilsinler.

Yine bir öneri de otopark fiyatlarıyla ilgili…

Evet bayram alışverişi boyunca otoparkların ücretsiz olması güzel de, normal zamanlarda uygulanan fiyatlar da bir gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.

Otoparklardaki yüksek fiyatlara bir son vermek gerekiyor. Konya bu konuda Ankara’yı örnek almalı. Bütün otoparklarda ücreti 1 lira yapsak hiç olmazsa şehrimizde bir otopark kültürü oluşur. Kimse ara sokaklara, kaldırımlara, bisiklet yollarına park yapmaz hiç değilse.

Gurbete gidecek olanlara şimdiden hayırlı bayramlar dilerim, lütfen kurallara uyalım.

Ramazan Bayramımız Mübarek olsun.

Herkese selamlar ve sevgiler…

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA