• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Altay 3 yeni projeyi tanıttı
07 Mart 2012 Çarşamba 13:42

Başkan Altay 3 yeni projeyi tanıttı

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dumlupınar sentetik çim saha, 6 kortun bulunacağı tenis kulübü ve 20 okula yapılacak suni çim saha projesini tanıttı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dumlupınar sentetik çim saha, 6 kortun bulunacağı tenis kulübü ve 20 okula yapılacak suni çim saha projesini tanıttı.

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan 3 projenin tanıtımı yapıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başkan yardımcıları ve belediye yetkilileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında ilçeye yeni yapılacak projeyi tanıttı.
Dumlupınar sahasının sentetik çim saha haline getirileceğini ve buraya mahalle halkının kullanımına yönelik sosyal alanlar da yapılacağını belirten Başkan Altay, “Dumlupınar sahası 40 bin metrekarelik alanıyla amatör spora hizmet eden bir saha. Yazın tozda, kışın çamurda amatör sporcularımız burada spor yapmaya çalışıyor. Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu sahayı suni çim saha haline getireceğiz. Çok kötü durumda olan tribünlerinin düzenlenmesiyle birlikte Dumlupınar suni çim sahası, Şehit Muammer Samur Stadı’nda olduğu gibi amatör spora hizmet verecek hale getirilecek. Sahanın bulunduğu alan da, mahalle halkının kullanımına yönelik kamelyalar, ışıklı su oyunları, basketbol sahaları, yürüyüş yollarıyla bölge önemli bir merkez haline gelecek. Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden burada bir Gençlik Merkezi inşası yapılacak. 3 bin 500 metrekarelik alanda, içinde kapalı spor alanları olacak ve gençler burada buluşabilecek. Selçuklu Belediyesi, Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte şehrimize yeni bir merkez kazandırmış olacak. Suni çim sahamız amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulacak, hem mahallelimiz aktif halde kullanacak, hem de gençlerimizin buluşma merkezi haline gelecek” dedi.

Selçuklu Tenis Kulübü
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe halkının yoğun talebi üzerine 6 kortun yer alacağı tenis kulübü de yapılacağını müjdeledi. Konya’da sadece stadyum alanında bulunan tenis kortlarının artık Selçuklu’da da olacağını ifade eden Başkan Altay, “Yoğun talep üzerine tenis kulübü inşasına başlıyoruz. Burada toplam 6 kortumuz olacak. 4 tanesi açık, 2 tanesi kapalı olacak. Bin metrekarelik restoran alanı ve soyunma alanları ile birlikte kulüp halinde Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü tarafından işletilecek. Böylece yeni bir spor merkezine daha kavuşmuş olacağız. Orta yaş ve üzeri insanların yapabileceği en iyi sporlardan birisidir tenis ve çocukluktan itibaren vücut gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Konya böylece hem amatörlere, hem de profesyonellere yönelik bir merkeze daha kavuşmuş olacak. Bu çalışmanın en kısa sürede inşaatına başlayarak yılsonunda tamamlamayı planlıyoruz. Selçuklu ilçemizde de artık bir tenis kulübümüz ve bu kulübe hizmet eden alanlara kavuşacağız” diye konuştu.

 
20 Okula 20 Suni Çim Saha
Başkan Altay, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında da 20 okula, 20 suni çim saha yapılacağını belirtti. Proje kapsamında farklı çalışmalar yürüttüklerine değinen Altay, “Geçen ay 10 okula spor salonu projemizi açıklamıştık. Geçen yıl sonbahar ayında 8 adet suni çim sahanın temelini atmıştık, bunlardan 4 tanesi okullarımızın içindeydi. Okullarımızdan, müdürlerden, öğrenciler ve okula aile birliklerinden çok yoğun bir talep var. Okullardaki suni çim sahaların sayısının artırılması ile ilgili. Bunun için proje ekibimiz bir çalışma yürütüyor. Okullarımızı tespit ediyoruz. Tüm okullar elemeden geçiyor. Bahçesi uygun olan okulların 20’sine suni çim saha yapımı için start verdik. Böylece 20 okulumuz suni çim sahaya kavuşmuş olacak. Çocuklarımız asfalt üzerinde spor yapmaktan kurtulacak. Ayrıca Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında mahalle halkı da bu sahalardan faydalanacak. Hafta içinde çocuklarımız, hafta sonunda mahallede yaşayan vatandaşlarımız okullardan yararlanacak. Artık sosyal alan yapılamaz hale gelen bölgelerde okulların bahçeleri halka açılacak” dedi.
10 okula spor salonu ve toplamda 24 okulda suni çim sahayla spor altyapısına önem veren bir ilçe olduklarının gözler önüne serildiğini dile getiren Başkan Altay, “Türkiye'ye örnek hale geliyoruz” değerlendirmesinde bulunarak projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA