• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan AKYÜREKten yatırım açıklaması
06 Nisan 2014 Pazar 14:38

Başkan AKYÜREK'ten yatırım açıklaması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası ile 2,5 yıl içinde 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası ile 2,5 yıl içinde 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacağını söyledi. 
Japon Parkında düzenlediği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanlarının genişlediğini hatırlatarak, Konya'yı dünyaya örnek bir şehir modeli haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Akyürek, "İnsanları mutlu, aynı zamanda yaşanabilir şehircilik uygulamalarının tamamını uygulayan, asfaltsız köy yolu kalmamış, meydansız köy kalmamış, çeşmesiz mahalle kalmamış bir model sunabiliriz. Demokratik standartlar konusunda da dünyaya model olabiliriz. Bu bazen tebessümle karşılanıyor. Biz aslında mahalle meclisleri, halk buluşmaları, karşılıklı saygıya dayalı çalışmalar ile çok daha ileri bir özgürlükler modeli sunabiliriz. Hem şehircilik açısından, hem şeffaf yönetim açısından hem katılımcılık açısından hem de karakterli bir duruş açısından. Bütün bunlarla ilgili yeni dönemde çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

"BELDE VE KÖYLERDE ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK"
Yeni dönemde yatırım imkanlarının genişlediğini dile getiren Başkan Akyürek, belde ve köylerde altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulacağını bildirdi. Başkan Akyürek, "İlk etapta planladığımız 300’den fazla şehir konağı var köylerimizde. 500’den fazla köy ve şehir koruluğu oluşturacağız. 2,5 yıl içinde 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacak. 110 beldemizin altyapısında, 150’ye yakın köyümüzün de içme suyunda sorun var. Bütün bunlar çok ciddi yatırımlardır. Yatırım demek istihdam demektir. Yatırım demek aynı zamanda yeni yatırımların önünü açmak demektir. Bu şehir açısından bir sermaye ve güçtür” şeklinde konuştu.
Tam şeffaf bir belediyecilik örneği sergilediklerini belirten Tahir Akyürek, “Belediyeler zaman zaman birtakım eleştirilere muhatap olur. Ama Büyükşehir başta olmak üzere Konya belediyeleri için ben şunu rahatlıkla söylüyorum; hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yapmıyoruz, yapmayız. Yeni dönemde daha da büyük bir kurumsal yapı ortaya çıkıyor. Elimizden geldiği kadar tam şeffaflık ve tam katılımcılıkla çalışmak istiyoruz. Meclis toplantılarımız internetten yayınlanıyor ve kayda alınıyordu. Bu dönemde de bunu daha da yaygın bir şekilde, web televizyonumuzdan da yayınlayarak, istenirse gelip çekim yapılabilecek. Artık şehir meclisi haline geldi. Bütün gündemler, bütün planlamalar arzu edildiği şekilde takip edilebilir. Bu konuda tam şeffaf bir dönemi devam ettiriyoruz ve yeniden oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Akyürek, ihlas ve samimiyet ile çalışma sözü vererek, yeni projeleri olduğunu sözlerine ekledi. 
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA