• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürekten kandil mesajı
21 Aralık 2015 Pazartesi 15:39

Başkan Akyürek'ten kandil mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bütün güzellikleri bünyesinde toplayan Peygamber Efendimize olan sevginin tazelendiği bir gün olan Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen, insanlığın efendisi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselamın doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olan Peygamberimizin doğumu, önemli gelişmelere sebep olmuş, alemlere rahmet, tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmiştir. Fahr-i Kainat Efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümü, O’nun tüm zamanlara hitap eden ve insanlığa yol gösteren evrensel mesajlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir gündür.

Bir güneş gibi bütün kâinatı aydınlatan, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark etmeliyiz.

Bütün güzellikleri kendi bünyesinde toplayan Peygamber Efendimize olan sevginin tazelendiği bir gün olan Mevlid Kandili vesilesiyle, tüm insanlığın O’nun yüce örnekliğinden nasibini almasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Rabbimiz, gönlümüzde var olan Peygamber sevgisini hiçbir zaman eksik etmesin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA