• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürekten bayram mesajı
03 Temmuz 2016 Pazar 13:14

Başkan Akyürek'ten bayram mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların, ülkemizin ve tüm dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramını tebrik ederek, bu müstesna zamanlarda kuvvetlenen kardeşlik bağlarının hayatın bütün safhalarına yayılmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Ramazan Bayramı mesajı şöyle:

“Saygıdeğer hemşehrilerim,

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan Ramazan ayını huzur içinde tamamlayarak bayrama kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mübarek Ramazan Bayramını bütün İslam âlemi ile birlikte Konya'mızda idrak ediyor ve bayramın sevincini, neşesini, bereketini kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Bu özel ve sevinç dolu bayram anları, inşallah ömrümüzün bütününe yayılsın ve bizi bereketler içinde bıraksın.

Kıymetli hemşehrilerim,

Mübarek misafirimiz Ramazan; yine kutlu bir rüzgâr gibi geldi ve geçti. Konya'da Ramazan'ı yaşamak, gerçekten müthiş bir güzellik ve tazelenme fırsatı oldu. Şehrimiz bu Ramazan’da da bin yıldır yaptığı gibi, ikram etti, sofrasını ve gönlünü açtı.

Camilerimiz, mescidlerimiz çocuklarımızın sesleriyle şenlendi. Bir yetimin başını okşayanlar, bir gönlü hoş edenler, bir küskünlüğü sona erdirenler, bir yoksulu sevindirenler... Bunların hepsi bize insan olmayı yeniden hatırlattı. Kalplerimize huzur, gönüllerimize huşu doldu.

Bu mübarek ayda belediyemiz adına kimsesizlerin ellerinden tutmaya, ihtiyaç sahiplerini gözetmeye, sofralarımıza misafir etmeye, yetimlerle bir arada olmaya gayret ettik. Bu güzel hasletleri, Konyamızın güzel insanlarının da yaptığını biliyoruz. Ramazan’dan sonra da hayatımızın her anında bu hoşlukların sürdürülmesini temenni ediyorum.

Değerli Konyalılar,

Ramazan ayı boyunca Konyamızda toplumun farklı kesimlerinden kardeşlerimizle iftarlarda bir araya geldik. Bunun yanında Konyamızın gönül sıcaklığını Bitlis’in Ahlat ve Van’ın merkez Tuşba İlçesine de taşıyarak buralarda iftar sofraları kurduk.

İhtiyaç sahibi, kimsesiz vatandaşlarımızın evlerine, sofralarına konuk olduk. Sosyal kart uygulamasıyla yardıma muhtaç daha birçok vatandaşımıza Ramazan ayı süresince ulaştık.

Bizler mübarek Ramazan ayını huzur içinde yaşarken ne yazık ki ülkemizde ve Müslüman coğrafyalarda masumların akan kanlarına şâhid oluyoruz. İçimiz kanıyor. Yeryüzünün böyle sisli ve acılı olduğu zamanlarda biz de buruk ve kederliyiz. Bayramı bu gerçeklerin farkında olarak, adeta hicranla gönüllerimizde kutlamaya çalışıyoruz.

Son demde, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısını ve ülkemizin istikrarına yönelik tüm saldırıları lanetleniyor; hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ülkemize, coğrafyamıza dönük küresel düşmanlıkların yok olmasını, bir barış ve esenlik dini olan İslam'ın merhametli dilinin herkesi kuşatmasını temenni ediyorum. Ülkemizin, Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda huzur ve güvenlik içinde güzel bir geleceğe yürümesi en büyük arzumuzdur.

Saygıdeğer hemşehrilerim,

Bayramdayız. Başta büyüklerimizin gönlünü alabilmenin, eş, dost, akraba ile görüşebilmenin yanında çocukları da sevindirmeyi unutmayalım.

Bayramda karşılaşacağınız muhtemel sorunlar için bütün ekiplerimiz size yardım etmek üzere hazır beklemektedir. Lütfen Belediyemizin ilgili birimlerini aramaktan çekinmeyin.

Bu vesileyle hemşehrilerim başta olmak üzere, ülkemizin ve tüm dünya Müslümanlarının Ramazan bayramlarını tebrik ediyor, bu müstesna zamanlarda kuvvetlenen kardeşlik bağlarının hayatımızın bütün safhalarına yayılmasını diliyorum. Hayırlı bayramlar…”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA