• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürekin yeni yıl mesajı
31 Aralık 2011 Cumartesi 14:59

Başkan Akyürek'in yeni yıl mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akyürek, mesajında tüm dünyayı sevgi, barış ve hoşgörü ikliminin sarmasını diledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yeni yıl mesajı şöyle:

“Her yeni gelen yıl; insanlar, şehirler ve ülkeler için yeni umutları da beraberinde getirir. 2011 yılı sevinçleri ve hüzünleriyle sona ererken; 2012 yılının yeni güzelliklerin yaşanacağı, umutların yeşereceği bir yıl olmasını temenni ediyorum.

2011 yılı hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Konya’mızın yüz yıllık hayali olan KOP ile Konya-Ankara arası hızlı trenin hizmete girmesi hepimizi son derece memnun ederken; belediye hizmetlerinde de şehrimizi uluslararası rekabete hazırlamak üzere fiziki, sosyal, kültürel ve teknolojiye dayalı belediyecilikte önemli hizmetler gerçekleştirildi.

Yaz aylarında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz 100 Günde 100 Etkinlik programları, Kitap Günleri, sempozyumlar, kültür gezileri gibi toplamda 300’e yakın etkinlik ile kültürel belediyecilikte yoğun bir yıl geçirdik. Sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize desteğimizi 2011 yılında da sürdürdük. Fiziki belediyecilikte Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, Yeni İl Halk Kütüphanesi, Karaaslan Hadimi Parkı, Zindankale Katlı Otoparkı ve Sanat Galerisi, Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi eser restorasyonları gibi çok sayıda önemli yatırım yaptık. Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin ve Bölge İstinaf Mahkemesi’nin yapımına başladık. Teknolojiye Dayalı Belediyecilik alanında Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiğimiz Tek Merkezli Elektronik Yapılaşma Projesi, KOSKİ Mobil İş Takip Projesi ve e-belediyecilik alanındaki diğer hizmetlerle başarılı bir yılı geride bıraktık. 9. eTR Ödülleri kapsamında aldığımız birincilik ve ikincilik ödülü, Herkes İçin Ulaşılabilir Türkiye Teşvik Ödülü, Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü gibi çeşitli ödüllerle onurlandırılan tüm alanlardaki bu başarılı çalışmalarımız 2012 yılında da artarak devam edecek.

2011 yılında sevinçlerimizin yanında ülke olarak acılarımızı da birlikte paylaştık. Van’da yaşanan deprem, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar millet olarak hepimizi üzdü. Tüm Türkiye Vanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere seferber olurken Konya olarak bizler de depremin hemen ardından Van için harekete geçtik. Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve teknik ekipler gönderirken, depremin ertesi günü bölgede 10 bin kişilik sıcak yemek ikramına başladık. Şu anda Van’da bulunan ekiplerimiz hem yemek ikramını sürdürüyor, hem de 8 kardeş köyün her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Bunun yanında, 2011 yılında yakın coğrafyamızdaki kardeş ülkelerde yaşanan rejim değişikliklerine, başta Somali olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki acılara ve savaşlara da şahit olduk. Ülkemizdeki terör olayları can yakmaya devam etti.

Yaşanan tüm bu acı ve kederlerin 2012 yılında sona ermesi, tüm dünyayı sevgi, barış ve hoşgörü ikliminin sarması en büyük temennimizdir. 2012 yılında da Hazreti Mevlana’nın din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığı kucaklayan mesajlarının doğru algılanmasına ve kardeşlik tohumlarının filizlenmesine gayret göstermeliyiz. Yüzyıllardır hep birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle, aynı ortak kaderi paylaştığımız ülkemizin dünyada lider ülke olmasına katkı sağlamanın telaşı içinde olmalıyız. Birlik ve beraberliğin en büyük gücümüz olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygularla; 2012 yılının şehrimiz, ülkemiz ve tüm dünya için kardeşliğe, huzura ve sevgiye vesile olmasını diliyorum.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA