• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürek Kurultayda konuştu
05 Mart 2011 Cumartesi 21:01

Başkan Akyürek Kurultay'da konuştu

TOKİ 2011 Konut Kurultayı'nda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, marka kent olmanın anahtarının tarihi birikimler ve sembollerden geçtiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Habitat İnsan Yerleşimleri Başkanı Joan Clos ve ISOCARP Başkanı Ismael Fernandez Mejia, bakanlar, milletvekilleri, yerli ve yabancı çok sayıda konuğun katılımı ile dün başlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2011 Konut Kurultayı'nda konuştu.

Başkan Akyürek, Türkiye’nin en önemli konularının başında gelen kentsel dönüşümün masaya yatırıldığı, konutta yeni yaklaşımların kamuoyu gündemine taşındığı kurultayın ikinci gününde “Kentler Dönüşüyor. Marka Kentler” konulu oturumda konuştu. Marka kent olmanın farklı unsurları olduğunu, bu unsurlardan birinin de semboller olduğunu belirten Başkan Akyürek, Hazreti Mevlana'nın Konya için büyük bir değer olduğunu söyledi.

Yapılar ve binaların tek başına bir anlam ifade etmediğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Burada sembollerin de çok önemli olduğunu görüyoruz. Eğer Romeo ve Juliet hakkında o kitap yazılmasaydı, herhalde Verona bir marka kent olamazdı” diye konuştu.

Konya'nın, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok geniş bir alana sahip olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Konya, Türkiye'nin tarımsal merkezi kabul ediliyor. Sanayisi, eğitimi ve birçok hususiyetiyle kalkınan bir kent. Ama marka kent olma noktasında dünya örneklerine baktığımızda, şehrin tarihi misyonunun büyük bir önemi olduğunu gördük. Amerika'ya yaptığımız bir ziyarette birçok toplantıya katıldık. Fakat Amerikalıların hiçbirinin şehirlerimizi bilmediğini gördük. Biz, Mevlana'nın kentiyiz dediğimizde, o zaman bütün ilgi değişti. Birçok soruya muhatap olduk. Marka kent olmanın anahtarı, aslında tarihi birikimler, semboller ve belki tartışılması gereken birçok unsurdan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Akyürek, bu noktada şehirlerin yeni politikalara, yeni uygulamalara, yeni eserlere ve hizmetlere ihtiyacı olduğunu da vurgulayarak, tarihte birçok önemli şehrin değişimi yakalayamadığı, çağı doğru okuyamadığı için kaybolup gittiğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA