• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürek Kültürparkı gezdirdi
19 Haziran 2011 Pazar 15:35

Başkan Akyürek Kültürpark'ı gezdirdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyadaki yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek bazı yatırımları inceledi.

Sabah saatlerinde Kültürpark’taki tarihi Dede Bahçesi’nde sabah kahvaltısı ile başlayan programa Başkan Akyürek ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Başkan Akyürek, basın mensupları ile birlikte ilk olarak Kültürpark ve yapımı tamamlanan Yeni İl Halk Kütüphanesi’ni gezdi.

Yeni İl Halk Kütüphanesi’nin Konya’nın kalbi olan Kültürpark’ın anlamına uygun bir yapı olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya’da kütüphanelerin ve müzelerin en iyi şekilde değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Kütüphanenin iç donanımı ile ilgili malzemelerin kısa süre içinde kurulacağını kaydeden Başkan Akyürek, çocuklara ve engellilere yönelik salonların da bulunduğu kütüphanenin Türkiye’nin en çok kullanılan kütüphanesi olacağını vurguladı.

Başkan Akyürek ve basın mensupları daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Zindankale Katlı Otoparkı ve Sanat Galerisi’ni gezdi.

Temelinde tarihi Zindankale’nin surları çıkan otoparkın 500 araçlık olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, modern ve kullanışlı bir bina olan otoparkın Temmuz ayı sonunda açılacağını ifade etti. Otopark yapımı esnasında tarihi Zindankale’nin temellerine ulaşılmasının şehir açısından son derece önemli olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Buradaki çalışmamızda Konya tarihi ortaya çıktı. Zindankale artık efsane değil. Tarihi surlar Sanat Galerisi’nde görülebilecek” dedi.

Başkan Akyürek, Zindankale Katkı Otoparkı’nda Sanat Galerisi’nin yanı sıra; teşhir alanları, idari merkez ve nikah salonu bulunduğunu da hatırlattı.

Basın mensupları ile birlikte Kültürpark Yaya Üstgeçidi’ni de inceleyen Başkan Akyürek, köprünün Tarihi Kent Merkezi ve Kültürpark ile Büyükşehir Belediyesi ve iş merkezlerini bağladığını söyledi.

Estetik ve kullanışlı bir köprü yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, böyle güzel eserlerle şehir merkezinin daha da güzelleştiğini sözlerine ekledi.

Başkan Akyürek, programın sonunda Tarihi Dede Bahçesi’nde basın mensupları ile sohbet ederek sorularını cevapladı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA