• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN AKKAYA’DAN HALK GÜNLERİ
06 Haziran 2014 Cuma 11:01

BAŞKAN AKKAYA’DAN HALK GÜNLERİ

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, seçim beyannamesinde sunduğu projelerden bir tanesi olan ‘Halk Günü’ toplantılarını başlattı. 
Akşehir Kültür Merkezi’ndeki ilk Halk Günü toplantısı, Kültür Merkezi’nin alt katında bulunan 2 nolu Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi. İlk kez yapılan Halk Günleri toplantısına vatandaşlar ilgi gösterirken, toplantıya Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ile Akşehir Belediyesi Birim Müdürleri de katıldı. Büyükşehir Yasası’nın ardından Akşehir’in mahallesi haline gelen köy ve beldelerde yaşayan vatandaşların Perşembe günleri Akşehir’de olmasından dolayı, onların da toplantılara katılımını sağlayabilmek adına toplantıları Perşembe günleri yapmayı uygun gördüklerine vurgu yapan Başkan Akkaya, “Toplantılarımıza il dışında olmadığım müddetçe bizzat ben kendim, başkan yardımcılarımız ve yatırımcı müdürlerimle birlikte katılacağız. İl dışında, toplantıda ya da görevli olarak bulunduğumda ise, Başkan Vekili arkadaşımızla bu toplantılarımız yine devam edecek. Siz olduğunuz müddetçe biz burada olacağız ve saatinde gelerek sizleri bekleyeceğiz” dedi.
Vatandaşların her zaman belediyeye gelemeyeceğini ve bazen de yoğunluktan dolayı görüşme yapılamayacağı için bu toplantılara başladıklarının altını çizen Başkan Akkaya, “Bundan sonra Akşehir’imiz için yapacağımız her türlü hizmette, projede ve yatırımda; sizlerin fikrini alarak, sizlerin fikirlerine kulak vererek en güzel şekilde bu hizmetleri gerçekleştirmek istiyoruz. Her şey halk için yapılacak. Halkın benimsemediği altın yollar da yapsanız, halk bunu kullanmıyorsa o zaman bu yatırım boşa demektir ve memleketin, milletin, devletin, hükümetin kaynaklarını da çarçur etmek demektir. Allah korusun, bu da bize yakışmaz ve böyle bir sorumluluk vebaldir. Bu anlamda biz sizlerle istişare ederek, demokrasinin gereğince ve de ‘halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturunun gereğinden hareketle sizlere her zaman kulak vereceğiz” diye konuştu.
Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Başkan Yardımcıları kendilerine bağlı olan müdürlükleri vatandaşlara tanıtırken, Birim Müdürleri de müdürlüklerinin hangi hizmetleri yaptığını vatandaşlara anlattı. Toplantıya katılan vatandaşların, dilek, istek ve taleplerini dinleyerek notlar alan Başkan Akkaya ve ekibi, toplantı sonunda vatandaşlara konular hakkında bilgilendirmeler yaparken, bazı istek, dilek ve taleplerle ilgili de değerlendirmeler yapıldıktan sonra cevap verileceğini kaydettiler.
Toplantı; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, göreve geldiğinden bu yana geçen iki aylık zaman zarfında yapılan belediye hizmetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktarması ile sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA