• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Basın Konseyinden Esede mektup
18 Ekim 2012 Perşembe 12:29

Basın Konseyi'nden Esed'e mektup

Konsey, Suriye'de tutuklu bulunan gazetecilerin Kurban Bayramı'ndan önce serbest bırakılması için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e mektup gönderdi.
Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan yüksek kurul toplantısında, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmaları için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bir mektup yazılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit adıyla İstanbul'daki Suriye Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'na teslim edilen mektupta, şu ifadeler yer alıyor:
''Sayın Beşşar Esad. Bildiğiniz üzere, Türk Gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli Gazeteci Beşşar Fehmi Kadumi uzunca bir süredir gazetecilik adına görevli gittikleri ülkenizde tutuklu bulunmaktalar. Tüm İslam aleminin ortak değeri olan mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu günlerde, yalnızca mesleki faaliyetini yaptığı için tutuklanan ve 17 yıldır profesyonel olarak gazetecilik yapan meslektaşımızın serbest bırakılarak, bayramı ailesi ve çocukları ile birlikte geçirmesini istiyoruz. Bu sebeple sizden özel olarak ricada bulunuyor ve bu ilginizin en kısa zamanda olumlu sonuç vereceğini umuyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA