• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başıboş atlara 5 bin lira maaşlı çoban
05 Mayıs 2015 Salı 15:26

Başıboş atlara 5 bin lira maaşlı çoban

Edirne Valiliği, şehir merkezindeki başıboş atlar için 5 bin lira maaşla çoban tuttu.

Edirne Valiliği, başıboş atların toplanması ve bakımı için 5 bin lira maaşla çoban tuttu.

Edirne Valiliği, kentin yaşam alanlarında gezen ve şehir içi trafiği tehlikeye sokan başı boş atların toplanmasında yaşanan mevzuat belirsizliği üzerine harekete geçti.

Valilik tarafından, önce başıboş atlar için bir ahır hazırlatılarak, atların toplanması ve bakımı için de 5 bin lira maaşla çoban tutuldu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden kendisine şehir merkezinde otlayan atlarla ilgili çok fazla fotoğraf gönderildiğini, bunun üzerine çoban tuttuklarını söyledi.

Bir çobanın eşiyle atların bakımını üstlendiğini ifade eden Şahin, "Sosyal medyadan 'Selimiye meydanında atlar otluyor' diye fotoğrafla geliyordu, bunlar abartılı değil. Belediye kedi, köpek denince akla geliyor ama at deyince bu belediyenin işi değil. Bu konuda bakanlıklarla yazıştık, netice alamadık. Sonra bir çoban tuttuk, beş bin lira veriyoruz aylık. Bugün beş bin lira alan çoban yoktur. Benim müdürlerim bile beş bin lira almıyor, vali bile onun 2-3 bin lira fazlasını alıyor. Şehir merkezini atlardan arındırıyoruz. Ahırda bakılıyor" diye konuştu.

"Çoban deyip geçmeyin"

Şahin, toplanan atların sahibi çıktığında iade edildiğini, sahip çıkan olmaması halinde bu atların satılabileceğini anlatarak, "Aslında bunlar buluntu maldır, Milli Emlak'ın malıdır, satılıp Milli Emlak adına parasının yatırılması lazım ama biz yine büyütüyoruz. Osmanlı 3 kıtada atlarla hükümran olmuştur, dili olmayan hayvanlara bakmamız lazım. Şu an eşiyle birlikte bir çoban atlara güzelce bakıyor, çoban deyip geçmeyin, herkes ailesinin çobanıdır, çoban demek idareci demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Şahin, şu ana kadar 12 başıboş atın toplandığını dile getirdi.

Sığır çobanlığı yapan Zati Kemal Yılmaz da daha düşük bir ücretle atların bakımını kendisinin yapabileceğini ifade ederek, Vali Şahin'den yardım istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA