• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbuğun Yıldızı CHP yönetiminde
24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:26

Başbuğ'un Yıldız'ı CHP yönetiminde

CHP'nin yeni Parti Meclisi'nde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un iletişim danışmanı olarak tanınan Doç Dr. Nuran Yıldız'da bulunuyor.

Genelkurmay'a "demokrasinin deniz feneri" diyen ve Başbuğ'a yakınlığı bilinen Nuran Yıldız'la birlikte Süheyl Batum, Mehmet Faraç, Enver Aysever gibi ekranların tanınan yüzleri de Parti Meclisi'ne girdi.

Nuran Yıldız

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde siyasal iletişim dersleri veren Doçent Yıldız'ın en ünlü çalışması, ordunun siyasetteki rolüyle ilgili yazdığı Tanklar ve Sözcükler kitabı.

Yıldız kitapta dünyanın her yerinde orduların siyasete müdahale ettiğini savunuyor ve Genelkurmay'ı demokrasinin deniz feneri olarak nitelendiriyor.

Sabah gazetesinde iletişim yazıları yazan Yıldız'ın adı 2008 yılında İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olmasıyla birlikte Başbuğ'un iletişim danışmanı olarak anılmaya başladı. Yıldız'ın, Başbuğ'un Taraf'ın Aktütün haberlerine cevap için arkasına kuvvet komutanlarını alarak Balıkesir'de bağırarak yaptığı çok eleştirilen basın toplantısının arkasındaki isim olduğu iddia edilmişti. Yıldız herkesin eleştirdiği konuşmayı savunduğu yazısında "Kaç kez Ankara temsilcileri çağrılmış, konuşulmuş? Benim saydığım bir ayda en az üç kez Genelkurmay Başkanı ve İkinci Başkanı düzeyinde anlatılmış dönen dolaplar, çevrilen oyunlar. Olmamış. Medya yöneticilerinin, sermayenin, televizyon entelektüelinin öyle dolu ki gözleri kendi görüntüleriyle, öyle dolu ki kulakları kendi sesleriyle bağırmazsan duyulmuyor" demişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA