• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanlıktan MİT görevlisine yargılama izni
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:39

Başbakanlıktan MİT görevlisine yargılama izni

Mahkeme, MİT görevlilerinin yargılanmasına dair kanunda yapılan değişiklik üzerine, Başbakanlık'ın, eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanabilmesi için 6 Mayıs'ta izin verdiğini bildirdi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 298. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük ile "Balyoz Planı" davasında hapisle cezalandırılan Cengiz Köylü de hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA Hastanesi'nde tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 21 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, MİT görevlilerinin yargılanmasına dair kanunda yapılan değişiklik üzerine, Başbakanlık'ın, dosyası ayrılan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanabilmesi için 6 Mayıs'ta izin verdiğini ve kararın dün mahkemeye ulaştığını söyledi.

Davanın 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında, söz alan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Dalkuş, davanın sanıklarından Ö.Y'nin MİT görevlisi olduğuna dikkati çekerek, hakkındaki yargılamanın durdurularak izin alınması için Başbakanlığa yazı gönderilmesini talep etmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA