• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanlıkta güvenlik toplantısı
06 Ekim 2015 Salı 09:05

Başbakanlık'ta güvenlik toplantısı

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde güvenlik birimlerinin yetkilileriyle 3 saat süren toplantı yaptı.Toplantıda hava ihlalleri ve terör konusu ele alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi.

Toplantıda; Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki hava ihlalleri, Suriye ve Irak topraklarından Türkiye'ye yönelen terör tehdidi ile yurt içinde sürdürülmekte olan terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum ele alındı.

Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda Suriye’de yaşanmakta olan gelişmeler, Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki hava ihlalleri de dahil olmak üzere detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bundan sonra sınır bölgesinde herhangi bir ihlalin yaşanması durumunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

NATO Konseyi’nde bugün yapılan görüşmeler ve sonrasında Türkiye ile dayanışma ifade eden açıklama memnuniyetle karşılanmıştır.

Toplantıda Suriye ve Irak topraklarından ülkemize yönelen terör tehdidi ile yurt içinde sürdürülmekte olan terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum ayrıntılı bir şekilde görüşülmüştür. Vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve terör tehdidini bertaraf etmek için operasyonlar kararlılıkla devam ettirilecektir."

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, AK Parti İstanbul milletvekili Ali Sarıkaya, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Muhtar, Emniyet Genel Müdür Celalettin Lekesiz, Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete ve Başbakanlık Dışişleri Danışmanı Kemal Öken katıldı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA