• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanın yanında Kuran okumak istiyorum
03 Aralık 2014 Çarşamba 18:03

"Başbakan'ın yanında Kur'an okumak istiyorum"

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sohbet eden 9 yaşındaki Konyalı görme engelli öğrenci, yaşadığı heyecanı ve neler konuştuklarını anlattı

Meclis'teki AK Parti Grup Toplantısı çıkışında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sohbet eden 9 yaşındaki görme engelli Elmas Gül Pınar, yaşadığı heyecanı anlattı.

Konya'daki Selçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Okulu 3. sınıfında okuyan Elmas Gül Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ile gittikleri Ankara'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirtti.

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu'ndan bazı taleplerde bulunduğunu ifade eden Pınar, engellilerin anne ve babalarına emeklilik fırsatı verilmesini, okulunun yakınına da tramvay getirilmesini istediğini aktardı.

Pınar, görüşmesinde Başbakan'a Ayetel Kürsi'yi okuduğunu ve sohbetinde onu güldürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hafız olmak istiyorum, Başbakan'ın yanına gidip Kur'an okumak istiyorum. Başbakanımızla Konya'ya geldiğinde görüşmek isterim. Engelliler için tekerlekli sandalye almalarını, iyi bir dernek binası yapılmasını istiyoruz. Başbakanımızın bize çikolata sözü vardı. Biz onu heyecandan unutmuşuz, alamadan çıktık. Konya'ya gelince bir kutu çikolata istiyorum."

- "Milletvekili olacağım"

Başbakan Davutoğlu ile sohbetinden sonra birçok yakını ve arkadaşının kendisini telefonla aradığını anlatan Pınar, "Başbakanımız bana, büyüyünce milletvekili olmamı teklif etti. Derslerimi çok çalışacağım, büyük insan ve milletvekili olacağım. Engellilerin sorunlarının çözülmesi için mücadele edeceğim" diye konuştu.

Anne Refika Pınar da doğuştan görme engelli olan Elmas'ın çok zeki ve girişken bir çocuk olduğunu belirterek, arkadaşları ve öğretmenleri ile de iyi anlaştığını söyledi.

Ankara'da çok iyi bir gün geçiren Elmas'ın çok heyecan duyduğunu kaydeden Pınar, "Elmas çok iyi bir gün geçirmiş. Çok eğlenmiş, biraz da yorulmuş. Konuşmalarını anlattı. Kızım eve geldiği gibi yattı, uyudu. Hiçbir şey yapacak durumda değildi" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA