• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanın vekillik teklifini reddetti
11 Mart 2011 Cuma 02:19

Başbakan'ın vekillik teklifini reddetti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçiminde aday adayı olmayacağını açıkladı.


Başkan Mehmet Özhaseki'nin bugün milletvekilliği için istifası beklenirken, Ankara'ya gitmeme kararı aldığını açıkladı. Başkan, Kayseri'de kalarak, yerel seçimlerde halka söz verdiği projeleri tamamlayacağını açıkladı.

Başkan Mehmet Özhaseki, bugün belediye meclis toplantı salonunda bir açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bakanlarla Ankara'da görüşme yaptığını ifade eden Özhaseki, Başbakan'ın adaylığı ile ilgili hayırlı olsun söylemini hatırlatarak konuşmasına başladı.

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Doğrusu karar vermekte çok da zorlanan biri değilim. Çok ani karalar da veririm. Fakat bu sefer biraz uzadı. Bir gün önce Sayın Başbakan'ın daveti üzerine Ankara'ya gittim. Yeni bakanlarımız vardı görevlerine atanan. Değerli Bakanımız Taner Yıldız vardı. Başbakanımızın ilk sözü 'başkan hayırlı olsun yerine kimi getiriyoruz.' oldu. Başbakanımıza teşekkür ettikten sonra, bundan iki yıl kadar önce yine kendisiyle belediyeciliği bırakmak üzere gittiğimde söylediğim sözleri tekrarlamak zorunda kaldım. Kendisine Ankara'ya çok sıcak bakmadığımı, genel siyasetin içerisinde kendimi görmek istemediğimi ve Kayseri'de 3 sene daha hizmete devam edip kalan o büyük projelere devam etmek istediğimi söyledim. Başbakanımız çok şaşırdı ve bunu da bana ifade etti. Doğrusu bu söz üzerine bir günlük ikimize de düşünme süresi verdi." Bu sürede yapılan anketleri ve partili arkadaşlarla değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Başkan Özhaseki, "İstişarelerimize devam ettik. Burada hem yaptığımız anketlerimize baktık hem de belediye meclis üyelerimizle uzun uzun görüşme fırsatı bulduk. Çevremizdeki dostlarımıza görüşmeye devam ettim. Bunun neticesinde vardığım kararı şimdi açıklamak istiyorum. Arkadaşlar Kayseri'den kopamadım. Evet, Ankara'ya gitmiyorum." ifadelerini kullandı.

"İşimize kendimizi çok kaptırdık. Rüyalarımıza bile Kayseri'deki projeler girmeye başladı." diyen Özhaseki şunları kaydetti: "Her oturduğumuz ortamda projeleri konuşmak bir tutku oldu. Kayseriyle yatıp Kayseriyle kalmaya başladık. Burada yapılan her iyilik beni sevindirdi. Kayseri ile ilgili en ufak bir kötülük ise bizi üzdü. Böyle bir ortamda bir insanın projelerinden kopması sanki ailesinden, çocuklarından kopması gibi oluyordu. Bunu başbakanımıza defalarca ifade ettim. En son bir defa daha izah ederek izin istedim. Sağ olsun o da en sonunda 'sen bilirsin' dedi. Kayseri milletvekillerine dönüp 'bir Haseki'yi ikna edemediniz.' dedi. Tabi benim Ankara'ya ve siyasete bakış tarzımı defalarca izah ettim. Bu da çok etkili oldu. Ben ısınamadım. İnsanın sevmediği bir işi yapması kadar kötü bir şey yok. Şu andaki ortam çok hoş değil."

CİHAN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA