• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanın kızlarından 28 Şubat dilekçesi
19 Şubat 2014 Çarşamba 22:26

Başbakan'ın kızlarından 28 Şubat dilekçesi

Başbakan Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan, 28 Şubat davasına müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği üyesi kadınlar ile birlikte 28 Şubat davasına müdahil oldu. Bugün Kartal Adliyesi'nde bir araya gelen KADEM üyesi kadınlar bir basın açıklaması yaparak, Ankara 13. Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasına müdahil olmak için Anadolu Ceza Mahkamesi'ne başvuruda bulundu.

28 Şubat'ta Türkiye'de okuyamadılar

Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan'ın dilekçeleri ise avukatları aracılığıyla sunuldu. 28 Şubat sürecinde başörtülü oldukları için Türkiye'de okuyamayan ve yurt dışına çıkmak zorunda kalan Albayrak ve Erdoğan'ın postmodern darbe sürecinde mağdur oldukları gerekçesiyle davaya müdahil ve müşteki olmak istedikleri öğrenildi.

"Dava sahipsiz görünüyor"

 

Kartal Adliyesi önünde toplanan KADEM üyesi kadınlar da bir basın açıklaması yaparak davaya neden müdahil olmak istediklerine açıklık getirdi. Grup adına şu açıklama yapıldı: 'KADEM olarak 28 Şubat sürecinin ne denli zor ve karmaşık bir süreç olduğunun, sonuçlarının binlerce insanı mağdur ettiğinin ve etkilerinin yıllar geçse bile hala devam etmekte olduğunun farkındayız. merakla sonucu beklenen fakat hala sonuçlanamayan 28 Şubat davasını yakından takip etmekteyiz. Çeşitli mağduriyetlere neden olan bu davaya yeterince sahip çıkılmamıştır. Resmi şikayet sayısının yaklaşık binlerce kaldığı, maalesef sahipsiz bırakılmış gibi gözüken bu dava sadece mağdur olan insanların davası değildir. KADEM olarak demokrasinin kesintiye uğramamasına karşı olduğumuzu ve her yerde ve her zaman tecelli etmesini savunmak, ben değil mağdur olanlarla biz bilincini oluşturmaya çalışmak, mağdur olan insanların vicdanlarının rahat etmesi adına bugün burada toplanan 28 Şubat sürecinde bir şekilde mağdur olan kadınlarla vereceğimiz şikayet dilekçelerimizle yapılacak duruşmalarda müdahil ve müşteki olacağız."

KADEM üyesi kadınlar Kartal Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Tutuklu sanığı kalmadı

 

MGK kararlarıyla, Refahyol hükümetini devirmekle suçlanan 103 sanıklı 28 Şubat davası ilk olarak 2 Eylül 2013 günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın son duruşması olan 65. duruşma ise 4 Şubat'ta yapıldı. 2013'ün Aralık ayında yapılan duruşmada, tutuklu bulunan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Kenan Deniz, İdris Koralp hakkında tahliye kararı verilmişti. Verilen tahliye kararıyla 28 Şubat davasında tutuklu sanık kalmadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA