• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanın eli havada kalmasın
02 Mayıs 2014 Cuma 08:38

Başbakan'ın eli havada kalmasın

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, tarihi taziye mesajına teşekkür için Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin taziye mesajına teşekkür etmek amacıyla Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan beraberindeki heyetle ziyaret etti.

Ateşyan, Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada, topraklarda acılar yaşandığını kimsenin inkar edemeyeceğini vurgulayan Ateşyan, 'Kimse diyemez ki bu topraklar, özellikle Anadolu toprakları kana doymadı. Bütün bunlar bu ülkede yaşandı, acılar yaşandı. Şimdi ortada bir ceset var ve aşırı kokmaya başladı ve herkes bu kokudan rahatsız. İki toplumun yanyana gelmesi lazım. Ne şekilde dua edecekse etsin ancak bu cesedin çürümeden, kurtlanmaya başlamadan gömülmesi lazım' diye konuştu.

HERKES DESTEK VERSİN

Erdoğan'ın her zaman ilklere imza attığına, bu sefer de ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın 24 Nisan'da Ermeniler'in acısını paylaştığına dikkati çeken Ateşyan, şöyle devam etti:

'Sayın Başbakanımız, zeytin dalı uzattı. Biz bunu görmezlikten gelemeyiz. Bu barış sembolüdür, zeytin dalı. Bu dalın kurumasını istemiyoruz, onu dikip meyve vermesini istiyoruz artık. Bunun da oluşması için herkesin desteğine ihtiyacı var. İki toplum asırlarca iç içe kardeşçe yaşadılar ve bugün o günleri özlüyoruz. Çağrımız iki tarafa; Yanyana gelin, dostluk ve barış köprüsünün temellerini atın.'

TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Ateşyan, 'İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız tarafından başlatılan bu ilk adım cemaatimizin çoğunluğu tarafından takdirle karşılandı. Patrikhane olarak takdirle karşılıyoruz. Gelin el ele verelim, bu barış köprüsünün atılmasında katkı payımız olsun. Bu vesileyle ben Sayın Başbakanımızı ziyaret ettim' diye konuştu.

Dostluk köprüsü kuralım

Ziyaretinde kendisine Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu ile Şişli Karagözcan Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil'in eşlik ettiğini belirten Ateşyan, 'Dostluk kurmak için neler feda etmek gerekiyorsa, iki taraf da fedakarlık yapacaklar ki dostluk köprüsü kurulsun' dedi. Görüşmeden mutlu ayrıldığını, Başbakan Erdoğan ile sohbetlerinin çok güzel geçtiğini anlatan Ateşyan, Ermeni cemaatini ilgilendiren sorunları konuştuklarını, görüşmeden geleceğe umutla bakmak üzere ayrıldıklarını kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA