• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakanın Almanyadaki son açıklamaları
28 Şubat 2011 Pazartesi 16:23

Başbakan'ın Almanya'daki son açıklamaları

Avrupa'nın merkezinde AB'ye çattı: 'Kimse petrol kuyularının hesabını yapmasın'

Türkiye'nin Libya'ya yönelik neden sert tepki göstermediği eleştirilerine cevap veren Başbakan Erdoğan, 'Orada bir tek vatandaşımızın canını kaybetmesinin hesabını kim verecek. Kimse o ülkedeki petrol kuyularının hesabını yapmasın. Bizim Yunus Emre isimlei vatandaşımız hayatını kaybetti. Ya daha fazla vatandaşımız ölmüş olsaydı ne yapacaktınız? AB'nin aldığı yaptırım kararı Libya halkı adına kayge verici ' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın Türk-Alman Ekonomi Kongresi'ndeki açıklamalarının satır başları

Türkiye hiç bir olayta siyasi çıkar noktasında bakmamaktadır. AB artık demir çelik birliği değil siyasi ve sosyal bir birliktir. Son yaşanan olaylar Türkiye'nin önemini bir kez daha ortaya koydu. AB üyesi ülkelerinin bütçelerini yan yana koyun adeta dökülüyor. Ama Türkiye'nin ekonomik görünümü gittikçe daha iyi bir görüntü çiziyor.

Şunu açık açık ifade etmek zorundayım; Türkiye'nin AB üyeliğini en fazla desteklemesi gerekn ülke Almanya'dır. Sahip olduğumuz dostluğu bu noktada da kararlı tutum sergilemeli ve bu tutum diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir. Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye neler katacağını en iyi Almanya bilmektedir. Zaten Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşların sayısı bir çok AB üyesi ülkelerin nüfusundan daha fazla.

Almanya ülkemizin bir numaralı ticaret ortağı. İkili ticaret hacmimiz yaklaşık 29 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam 2009 yılına nazaran yüzde 20'lik bir artışa işaret ediyor ki bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Türkiye'de en çok şirketi bulunan ülke Almanya.. Türkiye uluslararası yatırımcılar için bulunmaz nimetler sunuyorlar.

Bugün itibariyle 5 kıta ve 83 ülkede faaliyet gösteren müteahhitlik faaliyetleri Alman ortaklarıyla önemli yatırımlara imza atacaklardır. Ülkemize gelen her 10 turistten 6'sı Alman vatandaşı. Küresel krize rağmen turist sayısını arttıran Türkiye daha fazla Alman'ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız.

Türkiye'de inanç hürriyetinin kısıtlı olduğunun, inanç hürriyetine saygı duyulmadığına yönelik propagandalar yapılıyor. Bunlar bizi ciddi anlamda üzüyor.

Rum Patrilanesi konusunda attığımız adımlara karşın Yunanistan aynı adımı Batı Trakya konusunda atamadılar.

Bir diğer konu; Yetimhane sorunu vardı. Gittik gezdik, çökmekte olan ama İstanbul'un en güzel mekan. Biz hemen tapusunu verdik.

Almanlar'ın bana söylediği bir şey vardı. Tarsus'ta her yıl ayin yapmak istediklerini söyledi. Biz hemen talimatı verdik yaptılar. Dördüncüsü Trabzon'da Sümela Manastırı var, ve bizden ayin yapmak için izin istiler, bir çok istihbarat bilgisi hayır yapmayın dedi ama hayır arkadaş yapılacak dedik.

Son olarak Van'daki Akdamar kilisesinde de ayin olanağı tanıdık.

Normal olarak Türkiye'nin azınlıklarınj yoğun olarak yaşadıkları yerlerde insanlar inanç hürriyetlerini istediği gibi yaşamaktalar. Bunun en büyük garantisi ve teminatı biziz. Her inanç grubu devletin güvencesi altındadır. Eskiden bütün imar bölgelerinde camii yazardı ama biz bu ismi çıkardık ve mabet yazdık.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA