• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakandan şehit açıklaması
21 Ağustos 2012 Salı 15:07

Başbakan'dan şehit açıklaması

Başbakan Erdoğan, terörün, milletin ve güvenlik güçlerinin azim ve kararlılığı karşısında er geç kaybetmeye mahkum olduğunu söyledi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki patlamada 9 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 9 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep'teki patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 9 vatandaşın hayatını kaybetmesini ve Şırnak'taki trafik kazasında 9 asker ile 1 korucunun şehit olması üzerine derin bir üzüntü içerisinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Her iki olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyor; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.
Gaziantep'te mübarek Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde yaşanan elim olay, terörün çoluk çocuk ayrımı yapmaksızın sivilleri hedef almaktan çekinmediğini, aziz milletimizin manevi değerlerini hiçe saydığını bir kez daha ortaya koymuş bulunmaktadır. Kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör, aziz milletimizin, güvenlik güçlerimizin azim ve kararlılığı karşısında er ya da geç kaybetmeye mahkumdur.
Hükümetimiz, milletimizden aldığı destekle, toplumsal barışımızın zedelenmesine asla müsaade etmeksizin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeksizin, terörün üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir.
Gaziantep'teki olayda ve Şırnak'taki kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet temenni ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA