Başbakan'dan bayram mesajı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün test edildiği bir dönemden geçtiğini belirterek, "Ben bu bayram vesilesiyle, 75 milyon insanımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum" dedi.
Erdoğan bayram mesajında şunları söyledi:
Asırların kardeşliği
“Millet olarak, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, toplumsal barışımızın, barış içinde bir arada yaşama arzumuzun, adeta test edildiği, sınava tabi tutulduğu bir süreç yaşıyoruz. Biliyoruz ki, bu topraklarda asırlardan beri var olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar tüm sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır.
Hoşgörü toprakları
Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Mevlana’ların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan’dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Ben bu bayram vesilesiyle, 75 milyon insanımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum.
Kararlı adımlarla
Yıllardır bizler, ülkemizin güven ve istikrarını güçlendirmek, huzur ve refahını arttırmak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek adına yoğun bir gayret gösteriyoruz. Adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hâkim kılmak için çalışıyoruz. Demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, bu ülkenin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı adımlar atıyoruz. İnanıyorum ki, bu icraatlarımız sayesinde, geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.