• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakandan atım için yardım istiyorum
29 Ocak 2011 Cumartesi 09:25

Başbakan'dan atım için yardım istiyorum

Erzurum'daki 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda heyecan tüm hızıyla sürerken açılış töreninin yıldızı 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan, atı için devletten yardım talep etti
36 ciritçinin başında beyaz atıyla stada girerek herkesin kalbinde taht kuran Bayraktutan, "Biraz yorulduk ama Başbakan'a feda olsun. Kendisinden atım için arpa ve ahır istiyorum." dedi.

Erzurum'da önceki akşam gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın görkemli açılış töreninde atıyla cirit gösterisi yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirini kazanan 83 yaşındaki Baki Bayraktutan, Başbakan'dan atı için ahır ve arpa istedi.

Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış töreninde gösteri yapması için yapılan teklifi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılacağını öğrendiği için kabul ettiğini ifade eden Bayraktutan, "Açılış töreni için Başbakan ve Cumhurbaşkanı gelecek diye rica ettiler, gittim. Bir hafta kadar devam ettik çalışmalara, biraz yorulduk ama Başbakan'a feda olsun. Başbakan'ı seviyorum, Onun için geldim, karşıladım." dedi.

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm izleyicilerin takdirini ve beğenisini kazanan 56 yıllık ciritçi Bayraktutan, açılış törenindeki gösterisi için herhangi bir ücret almadığını vurguladı. İşsiz olduğunu ve yaşlılık maaşı almadığını da dile getiren Bayraktutan, bir yıl önce eşini kaybettiği için eniştesinin yanında kaldığını kaydetti. Başbakan Erdoğan'dan atı için ahır ve arpa isteyen Bayraktutan şöyle konuştu: "Atımızı kendimiz idare edip bakıyoruz. Devlet arpa vermedi. Başbakan'ımın Allah canına sağlık versin, bize bir yardım yapsın, arpa yardımı yapsın, bir şey istemiyorum. Bir de ahırım yok, ahır istiyorum."

Başbakan: CiriDi lig haline getireceğiz

Erzurum'da açılışı yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, cirit sporunun lig haline getirileceği müjdesini verdi. Dün öğle saatlerinde Ağrı'ya giden Başbakan Erdoğan, Kış Oyunları'nın açılış törenini beğendiğini ifade ederken 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan için de ayrı bir parantez açtı. Başbakan, kendisini uğurlamaya gelen spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın yanında basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: "83 yaşındaki amcamızın maşallah başı çekmesi çok çok önemliydi. Bakanımız Faruk Özak burada, biz cirit sporunu bundan sonra adeta lig haline getireceğiz, bunu yaygın hale getireceğiz." Özak da Başbakan Erdoğan'ın temennisine, 'Çalışıyoruz' cevabını verdi. Bu arada Bakan Özak, Erzurum'da gerçekleştirilen Üniversiteler Kış Oyunları'nın, Türkiye'nin, Erzurum'un ve hükümetin başarısı olduğunu söyledi. Özak, "Kış Oyunları bize büyük sorumluluk yükledi. Daha büyük organizasyonlar yapmamız lazım. Bu tesisleri organizasyon sonrasında çalıştırmak lazım. Bu tesislerde sporcu yetiştirmemiz lazım. Kış turizminde başarılı olmaya mecburuz." dedi.

'Kayak tarihimizin en büyük başarısı'

Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda erkekler klasik bireysel 10 kilometre kayaklı koşuda milli sporcumuz Sabahattin Oglago aldığı 5.lik derecesiyle tarihî bir başarı elde etti. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Sabahattin Oglago'nun aldığı dereceyi "muhteşem" olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Oyunlardan önce hiç madalya umudumuz yok diyorduk. Ancak bazı sporcularımızdan umutluyduk. Sabahattin de bunlardan birisiydi. İyi bir derece yaptı." dedi.

Oglago'dan daha büyük derece beklediklerini ifade eden Ayık, "Yarın (bugün) biathlonu ve alpleri de gelin seyredin. Sabahattin her an ikinci, üçüncü bile olabilirdi. Çünkü sadece 20 salise ile kaçırdı. İnşallah bundan sonraki yarışında derece alacak." diye konuştu.

Universiade'da kuzey kombine gundersende erkekler bireysel mücadelede tek Türk sporcumuz Mustafa Öztaşyonar ise sonuncu olmasına rağmen azmiyle ayakta alkışlandı. Altın madalyayı İsviçre'den Tommy Schmid'in kazandığı yarışı 18:03.3 ile sonuncu sırada tamamlayan Öztaşyonar, izleyicilerden büyük alkış aldı. 17 yaşındaki Türk sporcu, koşuya Erzurum'a yeterli kar yağmaması nedeniyle yeterince hazırlanamadığını belirterek, "Bu dalda ilk kez yarışıyorum. Ancak hazır olmasam da kuzey kombinede yarışan tek Türk sporcu olarak yarışı bitirmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Bundan sonraki hedefim çok çalışarak, Avrupa, dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda derece elde edebilecek duruma gelebilmek." dedi.

unıversıade notları

Erdoğan'dan Dadaşlara teşekkür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen Kış Oyunları'na ilgi gösteren 'Dadaşlar'a teşekkür etti. Erzurum Kış Oyunları'nın başarılı geçmesi için takipçi olacaklarına dikkat çeken Başbakan, "Açılış programı gerçekten muhteşemdi. Sıcak ilgi, alaka vardı. Kış Oyunları, inşallah fair play anlayışı içinde barışa, kardeşliğe, dostluğa gölge düşürmeyecek şekilde neticelenir." dedi.

Türk sporcular elemeleri geçemedi

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları erkekler curlingde Türkiye, ilk maçında Çek Cumhuriyeti'ne 9-2 yenildi. Böylece Erkek Milli Takımı da bayanlarda olduğu gibi yarışmalara kötü başladı. Bu arada kısa mesafe sürat pateni erkekler ve bayanlar 1.500 metre elemeleri tamamlanırken, Türk sporcular elemeleri geçemedi. Buz Salonu'nda düzenlenen eleme yarışlarında, 4'ü bayan olmak üzere toplam 8 milli sporcu yarıştı.

Erzurum'da gözler alp disiplininde

Kış Oyunları'nda bugün alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, kayakla atlama, snowboard, curling, buz hokeyi ve kısa mesafeli sürat pateninde müsabakalar düzenlenecek. Konaklı'da alp disiplininde bayanlar Super G kategorisinde dereceye girenlerin belli olacağı oyunlarda kayaklı koşuda erkekler ve bayanlarda sprint eleme ve finalleri yapılacak. Biatlonda bireysel erkekler ve bayanlarda sıralamalar belli olacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA