• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan yeni albüm mü çıkarıyor?
14 Şubat 2010 Pazar 09:34

Başbakan yeni albüm mü çıkarıyor?

Başbakan Erdoğan'ın 1999 yılında çıkardığı 'Bu Şarkı Burada Bitmez' adlı şiir albümünün üzerinden 11 yıl geçti. Başbakan yeni bir albüm için hazırlıklara başlıyor.
Başbakan Erdoğan'ın 1999 yılında Türkiye Yazarlar Birliği'nin öncülüğünde çıkardığı 'Bu Şarkı Burada Bitmez' adlı şiir albümünün üzerinden 11 yıl geçti.

Erdoğan'ın yeni bir şiir albümü hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. 1 milyon tiraj elde eden ilk albümü Erdoğan, cezaevine girmeden önce çıkarmıştı.

Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmede Mektup', Erdem Beyazıt'a ait 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair', İbrahim Sadri'nin 'Bizim Yaşadığımız' gibi şiirleri seslendiren Erdoğan'ın yeni albümde hangi şiirlere yer vereceği merak konusu. İlk albüm 'Şiir okuyan adam' sloganıyla bütünleşmişti.

1 MİLYON KASET, 20 BİN CD SATTI

Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle cezaevine girmeden önce çıkarttığı albüm kaset olarak toplam 1 milyon, CD olarak ise 20 bin adetlik bir tiraj elde etti.

O dönemde albümün eser işletme belgesini Alican Kerimoğlu, 'Adam Müzik' adlı firma ile aldı ve dağıtımını Ulus Müzik üstlendi. Başbakan'a albüm yapan 'Adam Müzik' daha sonra başka bir projeye imza atmadı. Unkapanı piyasasında 'tek albümlük şirket' olarak biliniyor.

'Bu Şarkı Burada Bitmez' albümü İskender Ulus'un Ulus Stüdyoları'nda hazırlandı. Başbakan Erdoğan'ın albümün gelirini düşünce suçlularına bağışladığını anlatan İskender Ulus, 'Elimde halen Sayın Başbakanımıza ait 80 bin adet kaset var. Başbakanımız bize albümden elde edilecek gelirin üçte birinin Türkiye Yazarlar Birliği vasıtasıyla şehit aileleri dul ve yetimlerine verilmesini şart koştu. Başbakan bu albümden bir kuruş gelir almadı' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA