• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan şike konusunda açıklama yaptı
22 Mart 2012 Perşembe 12:10

Başbakan şike konusunda açıklama yaptı

Başbakan şike konusundaki tavrını UEFA Genel Kurulu'nda açıkladı UEFA Genel Kurulu'ndaki konuşmasında 'şike' iddialarına değinen Başbakan Erdoğan, gerçek ve tüzel kişilerin birbirinden ayrılması...
Başbakan şike konusundaki tavrını UEFA Genel Kurulu'nda açıkladı UEFA Genel Kurulu'ndaki konuşmasında 'şike' iddialarına değinen Başbakan Erdoğan, gerçek ve tüzel kişilerin birbirinden
ayrılması ve kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki UEFA Genel Kurulu'nda konuştu.
Erdoğan, UEFA Başkanı Platini ile Türkiye'deki 'şike' davasıyla ilgili sık sık açıklamalarda bulunan Genel Sekreteri Gianni İnfantino'nun da dinlediği konuşmasında Türkiye'deki 'şike' iddialarına getirdi.
 
Erdoğan, burada gerçek kişilerle tüzel kişilerin birbirinden ayrılması ve suç işleyen kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.
'Şike' iddialarıyla ilgili açıklamaları öncesi endüstriyel futbolun sporun ruhunun önüne geçmemesi ve sporun gösteri sanatı olarak kalması gerektiğini belirten Erdoğan, sporun şike ve hile ile anılmasını önlemek için tedbirleir almak zorunda olduklarını söyledi.
Bu yönde sporda şiddet yasasını çıkaran bir hükümetin başbakanı olduğunu belirten Erdoğan, bir konu da açıklama yapma sorumluluğu hissettiğini belirterek sözü Türkiye'deki 'şike' iddialarına getirdi.
 
"KİŞİLERE EN AĞIR CEZALAR VERİLSİN"
Hukukta suçların şahsiliği ilkesi olduğunu belirten Erdoğan, siyasetçiler olarak kendilerinin de gerçek ve tüzel kişiler noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Burada değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişiler ceza alırsa, sadece o tüzel kişilik değil milyonlarca sempatizan da cezalandırılmış olur" dedi.
Erdoğan, suçların şahsiliği ilkesinden hareketle, kim olursa olsun en ağır cezaların verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA