• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan: Örgüt ihaleyle eylem yapıyor
18 Haziran 2010 Cuma 15:42

Başbakan: Örgüt ihaleyle eylem yapıyor

Başbakan Erdoğan partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şunu çok net olarak görüyoruz ki terör örgütü geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine kirli oyunların içine girmiştir. Yeni bir ihale almıştır, şu anda bunun gereğini yerine getirmektedir'' dedi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'ye, ülkenin birliğine, huzuruna, kardeşliğine, hükümete yönelik alçakça saldırılara karşı bir kez daha millete seslenmek istediğini belirterek, şunları söyledi: ''Son günlerde üzerinde ısrarla durarak ifade ettim. Terör örgütü kan dökerek, cinayet işleyerek, ne kadar kanlı ve kirli bir oyunun parçası olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu saldırıları telin etmek, lanetlemek insani erdemin, vicdan sahibi olmanın bir gereğidir. Terör örgütünün bu son saldırıları zamanlama olarak son derece dikkat çekicidir. Üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. Şunu çok net olarak görüyoruz ki terör örgütü geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine kirli oyunların içine girmiştir. Yeni bir ihale almıştır, şu anda bunun gereğini yerine getirmektedir. Elbette ki terör örgütü de yaptığı bu tür saldırılarla aslında netice alamayacağını, hiç bir hedefe ulaşamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tür girişimlere pabuç bırakmayacağını çok iyi biliyor. Esasen örgüt bu tür saldırılarla farklı amaçlara, farklı oyunlara hizmet etmektedir. 30 yıldır tezgahlanan oyunlardır. Bugün bir kez daha yeni baştan vizyona sürülmek isteniyor. Geçmiş dönemlere bakıldığında bugünkü oyun daha iyi anlaşılacaktır. Gerçek niyetin ne olduğu daha iyi görülecektir. Seçim dönemlerine bakın, Türkiye'nin huzuru ve istikrar yolunda adım attığı dönemlere bakın, Türkiye ekonomisinin atılım yaptığı dönemlere bakın, demokratikleşme noktasında açılımların yapıldığı dönemlere bakın, ülkemizin kronik sorunlarına el atıldığı, Doğu ve Güney Doğu kalkındırmaya bakın.''
 
HABERAL TAZMİNATI

Erdoğan, ''Kısa bir süre önce, birkaç gün önce malum 9 tane yargı mensubuna, hakime, malum yine bir dava açılması neticesinde üst mahkemenin kalkıp da ceza vermesini bu ülkede hukuk adına ciddi sıkıntı süreci olarak görüyorum'' dedi.

Erdoğan, ''Bugüne kadar olmamış ve yeni kapıların açılmasına mesnet teşkil edecek bir adımdır. Bakınız henüz hakkında karar kesinleşmemiş ve yargı süreci devam ederken, anayasayı çiğneyerek böyle bir kararı verme yetkisini üst mahkeme kendisinde nereden buluyor?'' diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin devletin tüm kurumlarıyla uyum ve koordinasyon içinde kararlılıkla sürdürülmesi halinde başarılı olacağını belirterek, şunları söyledi:

''Eğer yasama, yürütme ve yargı bu noktada dayanışma içerisinde olmazlarsa, o zaman çok açık söylüyorum bu işin bir kanadı eksik kalır. Buradaki dayanışmamız çok önemli, yapılması gereken ne varsa yürütme olarak bunları yerine getiriyoruz. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz elinden geleni, azami derecede yerine getiriyor. Adeta şehadete koşarcasına ellerinden geleni yerine getiriyorlar. Bu mücadelede sonuna kadar elimizden geleni yapamaya devam edeceğiz. Milletimiz emin olsun. Terörle etkin bir şekilde mücadele eden askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik ve istihbarat birimlerimizin moralini bozacak, azmini kıracak yaklaşımlardan herkes özenle kaçınmalıdır. Kimse terör üzerinden siyaset yapmaya, süreci istismar etmeye kalkmasın. Terörü her ne şekilde olursa olsun istismar ederek, buradan kendilerine rant devşirmenin peşinde olanlar, bunu alışkanlık haline getirenler en az terör örgütü kadar suçludurlar ve bu cinayetten de sorumludurlar.''

Erdoğan, şu ana kadar çetelerle mücadele çerçevesinde birçok kirli ilişkiyi açığa çıkarmayı ve bu mücadeleyi hız kesmeden sürdüreceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Terör örgütünün kirli oyunlarını deşifre edecek, hukuk çerçevesinde hepsinden de Allah'ın izniyle millet adına hesap soracağız.

Burada bir şeyi çok açık, net söylemem gerekir. Kısa bir süre önce, birkaç gün önce malum 9 tane yargı mensubuna, hakime, malum yine bir dava açılması neticesinde üst mahkemenin kalkıp da ceza vermesini bu ülkede hukuk adına ciddi sıkıntı süreci olarak görüyorum. Bugüne kadar olmamış ve yeni kapıların açılmasına mesnet teşkil edecek bir adımdır. Bakınız henüz hakkında karar kesinleşmemiş ve yargı sürece devam ederken, Anayasayı çiğneyerek böyle bir kararı verme yetkisini üst mahkeme kendisinde nereden buluyor? Bu bir. İkinci bir konu, bundan sonra mahkum olanına, tutuklusuna kadar hepsi için bir kapı açılacak mı? Açılacak. Şimdi, herkes müracaat edip aynı şekilde bu tür davaları açmak suretiyle kendilerine yeni çıkış yolları arayacak mı? Arayacak. Ne olacak? Bunun altından neyle kalkacaksınız? Hangi hukuka ve hangi maddeye dayalı olarak böyle bir adım atıyorsunuz? Bunun ideolojiden ayrı bir yanı olamaz. Bunun kendi özel dünyalarındaki verilmiş karardan başka bir özelliği yoktur. Buna ne kendileri inanıyorlar ne de milleti inandırabiliyorlar. Ben inanmıyorum, kimsenin de inandığına ihtimal vermiyorum. Çünkü yargı o kararla güvenirliğini adeta bitirmiştir. 9 hakime böyle cezayı verdiğiniz andan itibaren bu ülkede yargının güvenirliği kalmaz. Yasama, yürütme, yargı, üçünün de ortak paydası bu milletin evlatları olmalı. Onlar adil karar neticesinde kendi adalet mekanizmasına güvenmelidir. Halk eğer adalet mekanizmasına güvenmiyorsa, burada sıkıntı vardır.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA