• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan kanser sorusunu yanıtladı
20 Ocak 2012 Cuma 09:20

Başbakan kanser sorusunu yanıtladı

Mehmet Ali Birand'ın televizyon programına konuk olan Başbakan Erdoğan hastalığıyla ilgili "Kanser misiniz?" sorusuna kesin bir dille "hayır" diyerek cevap verdi.
Ameliyatının ardından günlük yaşamına ve çalışmalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, sabah 06.30 gibi kalktığını, sonrasında yine kısa bir istirahatinin olduğunu, saat 08.00-08.30 gibi kahvaltı yaptığını belirtti. Gazete okuyup okumadığının sorulması üzerine Erdoğan, ''Okumaya başladık bu ara. İyi bir vesile oldu. Arkadaşlar özetliyordu. Şimdi arkadaşlar sağolsun bana bu aralar biraz fırsat tanıdılar'' yanıtını verdi.
 
Ameliyatından sonra televizyon izleyip izlemediği sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, izlediğini söyledi. ''Asabınızı bozuyor mu seyrettikleriniz?'' denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
''Daha çok asabımı bozmayacak olanları izliyorum, takip ediyorum. Şunu çok açık net söyleyeyim; haber programları, tartışmaları çok fazla takip etmiyorum. Çünkü tartışmalar sıkıcı oluyor. Bir de şunu özelde görüyorum; bakıyorsunuz insan hayatı ile ilgili yorumlar da bilinerek yapılmıyor. Bilinmeden, belgeye dayalı olmayan yorumlar ve onların altında çoğu zaman da bazı iftiraları görmek. O zaman böyle dinleme. Sadece haberi dinle ondan sonra zaten yorum seninle beraber gidiyor, onunla beraber yürümek çok daha hayırlı.''
 
 
"KANSER DEĞİLİM"
Gazeteci Birand'ın açık açık sorduğu "kanser misiniz" sorusuna kesin bir dille "hayır" yanıtını veren Erdoğan, gördüğü tedavinin ardından çıkan dedikoduları da yalanlamış oldu. Ana haber bülteninde Erdoğan'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Birand, 'Ben de kanser tedavisi gören, kamoterapi olan bir insanım. Bunun ne demek olduğunu, insanı nasıl sarstığını çok iyi bilirim. Birine bakınca kolaylıkla kemoterapi görüp görmediğini anlarım. Baktım, anladım; "Hayır, görmüyor" dedi.' Mart ayından itibaren sıkı çalışacağı bir program öngören Erdoğan, Mart ayının ardından yurtdışı gezilerine devam edeceğini ifade etti.
 
''DOSYA BİRİKTİRMEYİ SEVMEM''
''Eskiden bu kadar izlemiyordunuz herhalde, çok vaktiniz olmuyordu'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Vakit olmuyordu ama bundan sonra tekrar yine düşecek'' diye konuştu.
 
''Ne zaman işe başlıyorsunuz?'' sorusuna Başbakan Erdoğan, ''Bu süreçte mesai, genelde 12-1 gibi yapıyorum. Ama normal zamanda benim ev ofisteki çalışmam var. Ondan sonra Başbakanlıktaki çalışmam var. Ev ofisteki çalışmam sabah erken saatlerde başlar ama ondan sonra Başbakanlık 11.00 civarı bütün programlar resmen başlar'' yanıtını verdi.
 
''Akşam kaçta bitiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan, bunun ''ucunun açık'' olduğunu belirtti. ''Hala açık mı? Emine Hanım izin veriyor mu size'' denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Ucu açık, şu anda da açık. Bazen hanım sinirleniyor, kızıyor ama gelişim yine bu halimle bile yine 10'u buluyor. Normal zamanda 12'yi aşıyordu zaten. Çünkü biriken, bütün gün görüşmelerle vesaire geçtiği için, akşam saat 7-8'den sonra artık dosyaları incelemeye başlıyorsunuz, bunları imzalıyorsunuz. Bütün bunlarla birlikte çünkü dosya biriktirmeyi sevmem. Dosya birikmemesi lazım. Bunlar tabii Bakanlıkları da harekete geçiriyor, o bakımdan önemli.''
 
Başbakan Erdoğan, marttan itibaren temposunu hızlandırmayı temenni ettiğini dile getirdi. ''Marta kadar doktorlar, 'daha yavaş gidin' mi diyor?'' sorusunu Erdoğan, ''Biraz rölantide giderse iyi olur'' diye yanıtladı. Yurt içinde zaman zaman seyahatlerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, yurt dışı gezilerine başlamadığını belirtti. Başbakan Erdoğan, yurt dışı gezilerinin de mart ayından itibaren başlayacağını söyledi.
 
''Marttan sonra mesainiz yine 06.30'tan gece 01.30'a kadar uzayacak mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Marttan sonra yavaş yavaş ucu açığa gireriz'' yanıtını verdi.
 
''Grup toplantılarında eskiyi aratmıyorsunuz. Yine gayet sert, yine ses yüksek'' denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Böyle muhalefet olursa sağolsun biz enerjimizi toplarız'' dedi.
 
HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINDAKİ KARAR
Hrant Dink cinayeti davasındaki karara ilişkin soru üzerine Başbakan Erdoğan, ''İzlediğim gerek televizyon yayınlarında gerekse okuduğum gazetelerde kamuoyunda tabii vicdani noktada bir rahatsızlık söz konusu. Tabii bu karar nihai bir karar değil'' diye konuştu.
 
Kararla ilgili temyiz sürecinin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
 
''Temyiz bu karar noktasında çok daha farklı bir kararı verebilir. Şu anda temyize gidecek bir süreç olduğu için bunu da yorumlamamız doğru değil. Ama ben, her şey burada bitmediği için bu noktada temyiz sürecini izlemekte, takip etmekte fayda olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki adalet bu noktada yerini bulur. Burada beklentiler çok çok farklı. O beklentilere kısmen katılmak mümkün olduğu gibi geneline katılmam mümkün değil. Örneğin, 32 saatte bu işin failini yakalamış bir hükümetiz biz. Ondan sonrası yargıya ait bir süreçtir. Ama yargıya ait süreç uzamıştır. Hemen hemen 5 yıl oldu bu süreç. Dolayısıyla biz bu süreç içerisinde yargıdan yürütmeye ne intikal etmişse veya yürütmeden ne istenmişse yürütme bunların hepsini yerine getirmiştir. Bundan sonra böyle bir şey olacak olursa yine yerine getirmeye devam eder.''
 
''Karar içinize sindi mi?'' sorusuna Erdoğan, ''Az önce de ifade ettiğim gibi kamuoyu vicdanı rahat değil ama faille ilgili verilmiş olan bu ceza, bundan daha başkası olmaz zaten ağırlaştırılmış müebbet hapis, idam olmadığına göre, bundan daha başka ceza verilemez'' yanıtını verdi.
 
''Bir konunun üzerinde çok duruluyor, 'devlet kendi içindeki sorumluları yeteri kadar incelemedi, daha sorumluların üzerine gitmesi gerekirdi' diye bir şey var'' denilmesi üzerine de Başbakan Erdoğan, ''Bu konuyla ilgili olarak devlet bir defa yargıyla müşterek çalışmalarını yaptı. Yargı da zaten devletin bir unsuru. Dolayısıyla burada neyi kastediyorlar onu bilemem. Ama bununla ilgili biz yürütme olarak bize ne dendiyse bizden ne istendiğiyse bu çalışmaların hepsi yapıldı ve yakalama sürecinden tutunuz, ondan sonraki diğer vesaire tüm bunlara baktığımızda istenen ne olmuşsa bunlar yerine getirilmiş ve diğerlerinin de biliyorsunuz yargılama süreci bu şekilde devam etmiştir'' diye konuştu.
 
FRANSA MECLİSİNDEN KABUL EDİLEN YASA TEKLİFİ
Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransız Senatosu'nda kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin Fransa'ya tepkisinin ne olacağının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:
 
''Bu ilk süreç malum, bizim gereken ne ise o tepki ortaya koyarak devam etti. Şu anda da yaptırımlar noktasındaki uygulamalarımızı aynı kararlılıkla devam ediyor. Kanunlar Komisyonu'nun yaptığı açıklama, bunun tabii, Senato'daki rengini ortaya koyan bir netice değil ama bu işin anayasaya aykırı olduğunu ortaya koymak suretiyle aslında şöyle bir renk ortaya koydu diyebilirim. Bunu, inanıyorum ki Fransa Senatosu da bu şekilde değerlendirecektir. Çünkü bu komisyon özellikle özgürlükler noktasındaki hassasiyetlerini ortaya koymuş bir ülkede, böyle bir özgürlüğü gerek inançta gerek düşüncede kısıtlayacak yaklaşımı hiçbir zaman benimsemeyecektir. Kaldı ki 50 civarında parlamenter ile alınan bir karar var ortada. Bu 50 civarında parlamenterle alınan bir kararın da 11 tanesi 'ret', 38-39 tane 'evet' var, diğerleri çekimser kalmış. Böyle bir yapı... Yani sulandırılmış bir karar var ortada. Bu da şunu gösteriyor; ''Fransa Parlamentosu aslında böyle bir önemli konuyu benimsememiş ve kimse böyle bir riskin altına girmeyi istemiyor. Temennim odur ki Senato burada farklı bir tavırla bundan önce olduğu gibi bu işi reddeder. Biz de tabii Senato ile ilgili olarak da bazı çalışmalarımızı, görüşmelerimizi yapıyoruz, yapacağız.'' ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA