• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Erdoğandan Neçirvan Barzaniye tebrik
21 Haziran 2014 Cumartesi 16:25

Başbakan Erdoğan'dan Neçirvan Barzani'ye tebrik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 8'inci hükümeti kuran Başbakan Neçirvan Barzani'yi tebrik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 8'inci hükümeti kuran Başbakan Neçirvan Barzani'yi tebrik etti.

Başbakan Erdoğan'ın, Barzani'ye gönderdiği kutlama mesajı, IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlandı.

Erdoğan mesajında, "Yeni hükümetin, Irak halkı için huzur ve selamete vesile olmasını diliyorum. Nasıl ki daha önce bu görevi başarıyla yürüttüyseniz, bundan sonra da görevinizi layıkıyla yapacağınıza dair kuşkum yok. Kaydettiğiniz ekonomik kalkınma ve ilerlemenin artarak devam etmesini temenni ediyorum. İki taraflı ilişkilerimizin, yeni hükümet döneminde de gelişeceğini ve genişleyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, güvenlik alanında işbirliğini devam ettireceğini ve verdiği sözlerden geri adım atmayacağını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Irak'ın içinden geçtiği bu hassas dönemde, uyumlu ve başarılı liderliğinize her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Özellikle de Irak halkının yaşadığı sorunların aşılması ve selamete kavuşması için iki taraflı işbirliğine ve yardımlaşmaya çok ihtiyacımız var. Irak'taki güvenliği sağlamak için atılacak adımlar desteklenmelidir. Musul'dan kaçan on binlerce sivil halkın barınabilmesi ve mağdur olmaması için sarf ettiğiniz çabayı ve verdiğiniz mücadeleyi takdir ediyoruz. Telafer'den kaçan sığınmacıların, kalacakları yer temininde gösterdiğiniz ilgi değerlidir. Telafer'den kaçanların çoğu Türkmen kardeşlerimizdir. Sıkıntının geçici olacağına inanıyorum. Bu ağır şartları yaşadığımız günler uzun sürmeyecektir. Şüphesiz ki bu tür dönemlerde atılan değerli adımlar, Türkmen ve Kürt kardeşliğini daha da derinleştirmektedir. Yeni hükümet döneminde, sizin liderliğinizde Türkmenlerin haklarının korunacağına eminim."

Başbakan Erdoğan, mesajını, "değerli kardeşim" dediği IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye gönderdiği selamla bitirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA