• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Erdoğan İsrail’i Tevrat’la uyardı
04 Haziran 2010 Cuma 16:40

Başbakan Erdoğan İsrail’i Tevrat’la uyardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da halka seslenerek Hamas'ın terör örgütü olmadığını söylerken PKK'ya lanet yağdırdı...

Konya "Gel her ne olursan ol yine gel. Bizim dergahmız ümitsizlik dergahı değildir" diyerek dünyaya kucak açmıştır. Diyen Erdoğan “Bu sözleri duyamayan, duymak istemeyen bizdeki bölücü terör örgütü gibi hainler var, alçaklar var. Bu güzel vatanımızı bölmek isteyenler var. Temel hak ve özgürlüklerden nasibini almayanlar var. Çocuklara kadınlara musallat olanlar var. Tacizse bunlarda, çocuklara saldırıysa bunlarda. Bunları savunma cüretini gösterenler de var.”

En son Brezilya'da Rio şehrinde 120 ülkeden devlet ve hükümet başkanına Medeniyetler ittifakı zirvesinde Hazreti Mevlana'nın sözlerini ilettiğini söyleyen Erdoğan, Fakat bu sözleri duymak istemeyen bizdeki terör örgütü gibi hainler alçaklar var. Bu güzel vatanımızı bölmek istiyenler var. Çocuklara kadınlara musallat olanlar var. Tacizse, çocuklara saldırıysa bunlarda. İşte en son İskenderun'da olan ortada... Bunlar son çırpınışlardır. Sonuna kadar bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.

Konya'dan tüm dünyaya bir kez daha sesleniyorum diyen Erdoğan; “Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın, Nablus, Refah'ın Beytüllahim'in kaderi asla ve asla Konya'nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile biz susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa da biz yummadık yummayacağız. Dünya, Filistin'e sırt dönsede biz  Filistin'e, Filistin halkına, Gazze'ye, Kudüs'ü sırtımızı dönmeyeceğiz. Kardeşlerim, bunlar kundaktaki bebekleri bile tehdit olarak gördüler. Masum yavruları bisikletleri üzerinde katlettiler. Yetmedi, şimdi çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar. Bunlar gençleri çocukları tehdit olarak gördüler. O çocaklar taş attılar, bunlar fosfor bombası attılar. Ne yazık ki dünya fosfor bombasının arkasında durdu. Ama biz o çocukların arkasında duracağız. Türk Milletinin şanına yakışan budur.”

Son olaylardan sonra PKK Hamas benzetilmesine çok sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan şunları söyledi;  “Bunlar her türlü rezilliği, alçaklığı, korsanlığı yaptılar, ardından Hamas, El Kaide diyorlar ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu konu Hamas El-Kaide konusu değildir.  Bizim meselemiz Musevi halkıyla değildir, bizim meselemiz İsrail'in şu andaki zulmeden devlet terörü gösteren yönetimiyledir. Bu olay İsrail'le Türkiye arasındaki bir olay değildir. Bu olay İsrail ile 32 ülke arasında cereyan bir olaydır. Buradan Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya sesleniyorum. Eğer adilseniz adaletle yaklaşacaksınız. Uluslar arası sularda değil sivil gemilere askeri gemilere bile saldıramazsınız. Biz Türkiye olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Beyaz bayrak asılı gemiye saldırdınız, 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı şehit ettiniz. Uluslar arası medya artık bunların korsanlıklarını örtemez hale geldi. Bizde de onların ortakları var, onu da söyleyim. PKK'nın saldırısıyla Hamas'ın saldırısını benzetenler var. PKK ile bunların benzer yanı yoktur. PKK'lıların üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimliği çıkar. Ancak Hamas kendi ülkesini koruyor. Ben Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum. Biz dürüstün, doğrunun, adilin yanındayız.  Sevgili kardeşlerim, Akdeniz'de uluslar arası sularda hukuksuz bir saldırı yapıldı. Dün hastanede gidip ziyaret yaptım. 19 yaralı kardeşimizi gördüm. Eli silahsız olan bu kardeşlerimize ateşli silahlarla saldırmışlar. Yoğun bakımda olan kardeşlerimizi gördüm. Onlar yaşadıklarını bize anlattılar. Baktım ki büyük bir zulüm ve korsan bir saldırı...Yalıncı olan, iki yüzlü olan İsrail... Tevrat'taki 10 emirden 6.'sı diyor ki: Öldürmeyeceksin”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA