• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Erdoğan: İhanetle karşı karşıyayız
05 Mart 2014 Çarşamba 11:41

Başbakan Erdoğan: İhanetle karşı karşıyayız

Başbakan Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldi...

Başbakan Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldi...

2000'li yılların başında yerel medya sayısı 2 bin civarındaydı. 2013 yılında iki katına çıkmıştı. Hükümetimize yönelik art niyetli ithamlara rağmen bizim zamanımızda nasıl arttığı ortadadır.  11 yıl öncesi yazılı ve görsel basında yerel medya ne durumda rakamlar çok açık ve nettir.

Trajlara ve medya çalışan sayısına baktığımızda her eşy ortadadır. İnternet kullanıcıları 34 milyona ulaştı. Gazete satışı arttı. İnternetin bu kadar yaygınlaşmasına rağmen gazete satışı 4.5 milyondur. Siyasetin üzerindeki vesayeti kaldırırken medya üzerindeki vesyati de kaldırdık. Şu an medyada olan özgürlük 12 yıl önce hayal bile edilemiyordu. İngiltere'de haber yapmak adına telefon dinlediler. Bundan dolayı 50 gazeteci tutuklandı ve bazıları mahkum oldu. Hiç kimse gazeteciler tutuklandı demedi. Bizim yaşadığımıza bakın bir de bunlara bakın. Bazı internet siteleri hukuksuz olarak tapeleri, dinlemeleri yayınlıyorlar. Bunlar yasal değildir. Türkiye'de kurallar ihlal edilmiştir. Hiçbir başbakanını dinleyemezsiniz. Cumhurbaşkanını dineleyemezsiniz. Savcı mahrem konuşmaları dinlemiştir. Bu savcılar anayasayı ihall etmiştir.

CHp genel başkanı da anayasayı ihlal edilmiştir. Kriptolu telefonlar dinlendi. Sesler üzerine montaj, kurgular yapılmıştır. Çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Bir ihanet ile karşı karşıyayız.

Selam adlı bir örgüt uydurulmuş 3 yıl boyunca binlerce kişi dinlenmiş. Ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı dinlenmiş.

Putin ile konuştum. Dünkü konuşmayı da bu adamlar geçmişte keyfice dinlenmiş. Enerji bakanımız çok mahrem konuşmalar yapıyor. Enerji bakanımızın konuşmaları, pazarlıklarının sızması Türkiye'ye maliyeti ne olur biliyor musunuz?

Bazı ihaleler iptal ediliyor. İhale dışı kalan yöneticilerle ben görüşme yaparım. Ülkeye menfaati 200 milyon dolar.

Bu paralel yapı böyle ihanetin içinde. İnternete düzenleme getireceğiz dediğimiz de hükümet interneti kısıtlayacak. diyorlar.

Özgürlükler anayasayı ihlal edemez. Özgürlük hiç kimseye birilerini dinleme yetkisi vermez. Bu dinlemeleri servis etmek gayri ahlakidir.

Dünyada hiçbir din iki kişi arasındaki konuşmayı üçüncü kişilerin bilmesin. Görüntüler de var. Aile maheremiyetini  bile görüntülediler. Ahlaksız işlere imza atıyorlar. Ben böyle bir interneti kabul etmiyorum.

Bu paralel yapının mensupları bu kadar ahlaksız. Kriptolu telefonları üretenler tarafından dinlemişler bunları kopyalayıp ele geçirdiler.

Bu dinelemeler örgüt adına ve bunları kullanan devletler tarafından yapıldı.

Bir de bu yapı dini bir yapıymış. Ben imam- hatip mezunuyum. Dini az çok bilirim. Devlete sızacaksınız. Tehditle haraç toplayacaksınız. İşadamına gidiyorlar bize şu yurdu yapacaksın, bize şu kadar yardım yapacaksın diye tehdit ediyorlar. Hiçbir dinde böyle bir alçaklık yok. Ellerinde ne varsa döksğnler.

istedikleri montajı yapsın piyasaya sürsünler. Milletimiz de bunlara prim vermiyor. Meydanlar her şeyi anlatıyor. 22 Şubat'ta Sivas'ta ilk mitingimizi yaptık. 14 mitingde tarihi mitingler oldu.

Türkiye'nin 81 vilayetini gezmiş bir genel başkanım. Hiç görmediğim kalabalığı gördüm. Bu kalabalığa montaj diyenleri mitingimize davet ediyoruz.

Hiç beğenmediğim şey; bindirilmiş kıtalardır. Ben bunu yasaklamışım. Reel kalabalığı görmek için. Anketler yoluyla yalan söyleyenleri de 30 Mart gecesi görmek istiyorum.

Bir siyasi parti birinciliğe oynamaz mı? Benim partim birinci çıkmazsa ben siyaseti bırakmaya razıyım.  CHP ve MHP'nin genel başkanları bunu başarabilir mi? Bunlar böyle bir şey diyebilir mi?

CHP'nin genel başkanı 3-4 yıldır orda. MHP'ninki ise kaç yıldır orada? Bunlar iktidara gelemez. Bunlar hakaret siyaseti yaparlar. Mİlletimiz meselenin rüşvet olmadığı darbe olduğunu biliyor.

Boğaza karşı viski içip Anadolu'yu değerlendirenler 200 yıldır anlamadılar. Manşet atarsak, montak servis edersek bunlar AK Parti'den soğur diyorlar.

Dün de Adalet Bakanımla benim konuşmamı yayınladılar. Bugün de malum medyada çıkmış neden kendileri konu. Bundan daha doğal ne olabilir?

Bunlar pijamayla başbakan karşılamış, istediklerini almış tipler. İstediklerini alamıyorlar bundan rahatsızlar. Bunlar bu milleti aptal yerine koydular ve kaybettiller.

Bir insan okuma yazma bilmeyebilir ama bu insanın kal gözü açıktır ve kimsenin görmediğini görür.

12 yılda her şey çok değişti. Yaptığımız işlerden rahatsız oldular. Eski Türkiye'yi yeniden getirmek için bir sürü tezgah tertiplendi.

Darbeler, komplolar düzenlendi hamdolsun hukuk çerçevesinde bunları bertaraf ettik. 17 Aralık'ta son darbe girişimi gerçekleşti.

Bazı STK'lar, örgütler, eski Türkiye'yi özleyen tüm müttefikler bir araya geldi. Son bir saldırı düzenlediler. 17 Aralık darbe girişimi aldığımız tedbirler neticesinde duvara toslamıştır.

Bu darbe girişimini boşa çıkardık. 30 Mart'ta halkımız buna gerekli cevabı verecektir. Biz de bunun için çalışma başlattık bunların hesabını verecekler. Ortaya çok pis işler çıkacak.

Kurban paralarından, banka işlerine, tehditler, ajanlık faaliyetleri. Tüm bu kirli işler ortaya çıkacak ve hesabı sorulacak.

Gezi'de 12 ağaç bahane edilerek Türkiye'nin ekonomisi, iktidarı, millet iradesi tehlikeye düştü. 12 ağaç için neler yapıldı bu ülkede. Bu iktidar döneminde dikilen ağaçlar ortadadır.

Erdoğan çevrecidir. Ta Belediye başkanlığı döneminde.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA