• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Erdoğan Diyarbakırda
02 Haziran 2012 Cumartesi 17:08

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da

Başbakan Erdoğan, ''Birileri çıkmış, 'Başbakan Amed'e gelemez' diyor. Sen kim oluyorsun? Ben buraya kardeşlerimle kucaklaşmaya geldim'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı parti yöneticilerinin terör örgütünce kaçırıldığını hatırlatarak, ''Şırnak il başkan yardımcımız Ali Kılıç kardeşimiz 16 Mayıs'ta alçakça, haince bir saldırı sonucu şehit edildi. AK Parti çatısı altında ülkesine, memleketine, bölgesine, iline hizmet dışında hiç bir amacı olmayan bu kardeşlerimizin öldürülmesi, kaçırılması bizim mücadele azmimizi daha da perçinledi. İşte bu salondaki bu cesur teşkilat bu saldırıların hiçbirine bugüne kadar boğun eğmedi bundan sonra da eğmeyecek'' dedi.

Milletimle aracısız kucaklaşmaya geldim
Erdoğan, ''Birileri çıkmış 'Diyarbakır'dan Başbakan'ın beklentisi yok' diyor. Çıkmış, 'Başbakan Amed'e gelemez' diyor. Çıkmış, 'Kürtler sokağa çıkmasın' diyor. Bu ne demek, sen kimsin kim oluyorsun? Kusura bakmasınlar ben buraya kardeşlerimle kucaklaşmaya geldim. Buraya milletimle aracısız kucaklaşmaya geldim. Simsarlarla değil aracısız kardeşlerimle konuşmaya geldim'' diye konuştu.

2001'de neredeysem bugün de aynı yerdeyim
Erdoğan, ''Diyarbakır'da Ben-u Sen ne ise İstanbul'da da Kasımpaşa odur. Ben ne kadar Kasımpaşa'nın evladıysam o kadar Ben-u Sen'in evladıyım. Ben ne kadar İstanbullu, Rizeliysem o kadar Diyarbakırlıyım, Batmanlıyım o kadar Siirtliyim, Şırnaklıyım. Ben 14 Ağustos 2001'de neredeysem, 2005'te neredeysem, 2009'da neredeysem, tam bir yıl önce geldiğim 1 Haziran 2011'de Diyarbakır'da neredeysem Allah'a hamdolsun ki bugün de aynı yerdeyim'' dedi.

En büyük kazanımları AK Parti hayata geçirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhuriyet tarihinde Kürt meselesinde, en büyük kazanımları AK Parti hayata geçirmiştir. AK Parti iktidarı, bunları milleti için yapmıştır. Tek başına yapmıştır. Bunu terör şebekelerine, ırkçılara, darbecilere rağmen yapmıştır. Elbette daha yapılacak çok şey var. Her şeyi çözdüğümüzü iddia etmiyorum. Elbette biz AK Parti olarak birçok eksiğin farkındayız. Türkiye'nin sorunları var. Batının da sorunları var'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA