• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Dediğini Yaptı
27 Kasım 2012 Salı 12:27

Başbakan Dediğini Yaptı

BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekeler Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ziyareti öncesinde dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

ZIRH KALKIYOR

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in, Van'da katıldığı bir terörist cenazesinde polise direnip halkı ayaklanmaya çağırdığı iddialarının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, “Meclis'te de bunların değerlendirmesini, bizler, dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' dedi.

Erdoğan, “Özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Milletvekillerinin dikkatli olması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Milletvekilinin taşıdığı sorumluluk çok daha farklı olmalı. Ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli. Çok daha mütevazi olması gerekirken silahlanmaya, ayaklanmaya vesaireye çağırmak... Bunlar asla TBMM çatısı altında olanlara yakışmaz.”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından BDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezleke, Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı’na gönderildi.

Aralarında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk’un da bulunduğu 10 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

BDP’li vekillerin PKK’lı teröristlerle kucaklaşması tepkilere neden olmuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA