• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan 10 binlerce kişiye seslendi
21 Haziran 2013 Cuma 18:01

Başbakan 10 binlerce kişiye seslendi

Başbakan Erdoğan, Kayseri'de düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 10 binlerce kişiye seslendi.
AK Parti Kayseri İl Başkanlığının "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 10 binlerce kişiye seslendi.
 
Konuşmasında Gezi Parkı eylemcilerine seslenen Erdoğan, "Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı, kamu araçlarına, kamu binalarına saldırmanızı mı izleyeceğiz. Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Bunu görün istiyoruz. Eğer siz de dürüstseniz, samimiyseniz, hukuk içinde gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın, yazıktır, günahtır, bunlar milletin malıdır" dedi.
 
"Ey CHP adeta bir mikser gibi karıştırdın"
 
Erdoğan, "Ey solcular size sesleniyorum, ey CHP sana sesleniyorum: Ortalığı karıştırdın, ortalıkta yapmadığın iş kalmadı, adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldın o aşırı uçların peşine, illegal örgütlerin peşine, terör örgütleriyle irtibatlı olanların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi bakıyoruz, diğer muhalefette de görüyoruz" diye konuştu.
 
Erdoğan, söz, yetki ve kararın milletin olduğunu, hiçbir tuzağın bunu bozamayacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, uluslararası medyanın, Türkiye düşmanlarının, çetelerin kuklaları, piyonları, vandalları ne yaparsa yapsın Türkiye'nin bu tuzağa düşmeyeceğini, bu oyuna gelmeyeceğini kaydetti.
 
"Bunların en iyi yaptıkları şey; durmak, durdurmak"
 
Başbakan Erdoğan, "duran adam" eylemlerine değinirken de "Biz, (durmak yok yola devam) diyoruz. Peki bunlar ne diyor; (duran adam). Bunlar on yıllar boyunca, (Türk'e durmak yaraşmaz) deyip tam aksine durdular, halen duruyorlar. Bunların hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey, durmaktır ve durdurmaktır. Bu işte gayet başarılılar. Bunlar bizi yıllarca başta anamuhalefetin başı olmak üzere SSK kuyruklarında durdurdular, eczane kuyruklarında durdurdular. Bunlar bizi yıllarca üniversite kapısında durdurdular" dedi.
 
"Şu muhteşem birlikteliğe (bidon kafalı) diyorlar"
 
"Kendilerine halk diyenler, ne yazık ki şu muhteşem birlikteliğe (bidon kafalı) diyorlar" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"(Göbeğini kaşıyan adam) diyorlar, (makarnaya, una, pirince oyunu satan adam) diyorlar, (koyun) diyorlar. On yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç, peynir dağıt. Bütün bu ülkenin kaymak takımı, CHP seninle beraber, dağıtıver. Taksim Meydanı'nda servisleri siz yaptınız o sermaye çevresiyle beraber, o kaymak takımıyla beraber yaptınız, hadi diğer zamanlar da da yapmaya devam edin. Eğer bununla bu iş haloluyorsa buyurun halledin."
 
"Zahide Nine eğilmedi"
 
Başbakan Erdoğan, "Zahide Nine, dik durdu, eğilmedi. Tek başına bunu yaptı. O Zahide Nine'nin eli öpülür. İşte o Zahine Nine'ler Nene Hatunların varisidir. Biz, sizler, Nene Hatunların varisleriyiz. Bunlar, Zahide Nine'ye nasıl bakıyorsa bütün millete de öyle bakıyorlar ama artık Zahine Nineler susmuyor, bunlara ağızlarının payını veriyor ama artık millet susmuyor, bunlara gereken cevabı veriyor" dedi.
 
"Olaylar çözüm sürecini sabote etmeye yönelik"
 
Daha önce, "çözüm sürecine yönelik sabotajlar olabilir" dediklerini hatırlatan Erdoğan. bu son olayların, en çok da çözüm sürecini sabote etmeye dönük olaylar olduğunu söyledi. Erdoğan,. "Biz bunlara da aldanmayacağız, bunlara da boyun eğmeyeceğiz. Bu oyunu da bozacağız" dedi.
 
Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti ile çarşamba günü final toplantısı yapacaklarını ve hazırlanan raporları alacaklarını belirterek, "Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz, hep beraber ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir" diye konuştu.
 
"Alevi kardeşlerimizin üzerinde bir oyun oynanmak isteniliyor"
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, çok çirkin provokasyonlarla Alevi kardeşlerimiz üzerinde çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Bu çirkin tahrikte CHP, ne yazık ki başrolde bulunuyor. Bu çirkin tahrikte CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor, başta Genel Başkanları olmak üzere. Bu çirkin tahrikte Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar" dedi.
 
"Sandık sonucu ne olursa olsun yüzde 100'ün hükümetiyiz"
 
"Sandık sonucu her ne olursa olsun biz 76 milyonun hükümeti, yüzde 100'ün hükümetiyiz" diyen Erdoğan, Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam ettiklerini, eğer bunu başaramamış olsalardı 78 vilayetten milletvekili çıkaramayacaklarını söyledi.
 
Erdoğan, "CHP, Türkiye'nin genelinde yok, MHP genelinde yok, BDP belli bir bölgede. O kadar. Neden? Bunlar milletin tamamını kucaklayamadılar, milletin tamamını AK Parti kucakladı" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA