• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başarı kolay elde edilmez emek ister
17 Nisan 2013 Çarşamba 16:46

'Başarı kolay elde edilmez emek ister'

KTO-Karatay Üniversitesi Küresel İşletme Topluluğu öncülüğünde düzenlenen Farklılaşmaya İlk Adım seminerleri başladı.
KTO-Karatay Üniversitesi Küresel İşletme Topluluğu öncülüğünde düzenlenen “Farklılaşmaya İlk Adım” seminerleri başladı.
17-18-19 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek seminerlerin ilk konuğu CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa oldu.
Programın açılış konuşmasını yapan KTO-Karatay Üniversitesi Küresel İşletme Topluluğu Başkanı Tülin Gökçil, amaçlarının okul öğrencilerine meslek ve iş kolu seçiminde yardımcı olacak bilgilere ulaşmalarını ve öğrenci arkadaşlarının firma ve sektör temsilcileri ile buluşmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise, kariyer basamaklarını tırmanan öğrencilerinin bireysel çabaları ile bu etkinliği düzenlediğini söyleyerek, “Üniversitede başlayan kariyeriniz bu tür organizasyonlarla gelişecek. Bu anlamda Küresel İşletme Topluluğumuz güzel bir başlangıç yaptı. Gerek öğrencilerimize gerekse seminere katılım göstererek öğrencilerimize destek olan misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Farklılaşmaya İlk Adım seminerlerinin ilk gün konuğu olan CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, öğrencilerin ülke tarihini bilmesi gereken bir nesil olduğunu ifade ederek, “Kaçınız Alaaddin Camisini gezdi? Ben her geldiğimde ziyaret ediyorum. Çok özel bir şehirdesiniz, burası Selçuklu gibi bir devlete başkentlik yapmış bir şehir ve siz bu şehrin tarihini tüm ayrıntılarıyla bilmek zorundasınız. Sizin üniversite okumanız bu ülkenin aydınları olmanız demektir. Bu yüzden araştırmalı, öğrenmeli ve bir farkınız olmalı. Siz buraya meslek sahibi olmaya gelmemelisiniz, zihinsel, bilimsel bir farklılık edinmeye gelmelisiniz. Bunun için çaba sarf etmelisiniz. Başarı kolay elde edilmez emek ister” şeklinde konuştu.
Bilgi ve deneyimini öğrencilerle paylaşan Çapa’ya programın sonunda Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak tarafından plaket verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA