• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başak Koleji Çanakkaleyi ziyaret etti
30 Nisan 2012 Pazartesi 11:08

Başak Koleji Çanakkale'yi ziyaret etti

Özel Başak Koleji Başak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcileri dedelerini anmak için her yıl olduğu gibi 21-25 Nisan 2012 tarihlerinde ÇANAKKALEde idiler.
Özel Başak Koleji Başak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcileri dedelerini anmak için her yıl olduğu gibi 21-25 Nisan 2012  tarihlerinde ÇANAKKALE’de idiler.
Çanakkale savaşında Kara Muharebelerinin başladığı ilk gün olan 25 Nisanı anmak için

Anzakların bu günde çıkartma yaptıkları ve çok az sayıda askerimiz bulunan Conkbayırı'nın zirvesine kadar gelmişlerdi. Eğer Conkbayırı'nı ele geçirselerdi savaşın seyrini de değiştirebilirlerdi.  Ancak öyle olmadı. Conkbayırı'nın zirvesine yaklaştıklarında üstlerine aslanlar gibi atlayan bir alay ile karşılaştılar ve kilometrelerce geri püskürtüldüler. 57. Alayın tamamı şehit olmuştu. Ancak onlar şehit olana kadar geçen sürede Conkbayırı Türk askeri ile dolmuştu.
 Çanakkale savaşlarında her günün, her yerin ayrı bir destanı vardır. İşte kara savaşlarının ilk destanı savaşın ilk günü 57. Alay tarafından Conkbayırı'nda yazılıyordu. Bu yüzden 25 Nisan Anzak günü değil 57. Alay günüdür.  Türkiye İzcilik Federasyonu İzcileri ile birlikte Konya Özel Başak Koleji İzcileri de 57. Alayı unutmaz ve onların anısına her yıl onların yaptıklarını yaptılar.  Günlerce önce 57. Alayın bir zamanlar karargâhı olan alana gelen izciler burada kamp kurdular. (Eceabat-KOCADERE Köyü)
Aynı dedeleri gibi.
 
Asker gibi eğitimler yaptılar,  23 Nisanda resmi geçit düzenlendi, 24 Nisanda Abidedeki uluslar arası törenlere katılındı, resmi geçitte yüründü.  24 Nisan akşamı bir araya toplanarak, dedeleri için dualar ettiler,marşlar söylediler. Otları sımsıkı tutarak ve hep bir ağızdan. “Ot değil onlar dedenin saçları” dediler. O gece Özel Başak Koleji izcileri de  dedesinin dizine koyar gibi başlarını toprağa koydular.  

25 Nisan şafağında kalktılar, aynı dedelerinin Anzak çıkartmasından dolayı artan top seslerine uyandıkları gibi.  Dedelerinin yaptığı gibi asker çorbası içtiler, hamur kızartması yediler. Kınalı Hasan gibi hepsi saçlarına kına yakıp, başlarına o döneme ait asker başlığını giydiler, Ellerine Türk bayrağını alıp dedelerinin geçtiği yoldan. 57. Alayın yürüdüğü patikadan yürüyerek dedelerini hayırla yad ettiler.  Özel Başak Koleji İzcileri lideri Kenan ÖZCAN la birlikte Konya’ya döndüklerinde gözlerinde, yüzlerinde ve hallerinde hala şehit dedelerini ziyaret  etmenin hüznünü ve coşkusunu yaşadılar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA