• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Barzani, Irak ile ABD heyetlerini kabul etti
19 Haziran 2016 Pazar 23:57

Barzani, Irak ile ABD heyetlerini kabul etti

IKBY Başkanı Barzani, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Feyaz ve ABD Başkanı Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ü, Erbil'de kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih Feyaz ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılandan yazılı açıklamada, Barzani'nin Feyaz ve McGurk ile yaptığı ortak görüşmede terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentini kurtarma operasyonu ve ondan sonraki süreci ele aldıkları ifade edildi.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Terör örgütü DAEŞ, ortak düşmanımızdır. Irak ordusunu, Felluce'de elde ettiği zaferden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Kürdistan bölgesi olarak bizim önceliğimiz DAEŞ savaşıdır. DAEŞ'in ortadan kaldırılması ve sorunların çözülmesi için Kürdistan bölgesi, Irak merkezi hükümeti ve Amerika arasında dayanışma gereklidir." ifadeleri kullandı.

Ortak hareket edilmesi durumunda tarafların kaygılarının göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yapan Barzani, "Yanlışların önüne geçilmediği takdirde, mevcut sorunların daha da derinleşmesine yol açılacaktır" dedi.

Bu arada, ABD Başkanı Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk ise DAEŞ'in ortadan kaldırılması için Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasındaki dayanışmanın önemine değinerek, terörle mücadele konusunda her iki tarafa da desteklerini beyan ettiği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA