• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Barzani: "Bu bir savaş ilanı"
29 Temmuz 2012 Pazar 17:27

Barzani: "Bu bir savaş ilanı"

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, petrol sevkıyatı ve Suriye politikasıyla Bağdat'ı karşısına aldı, Suriyeli Kürtler konusunda son adımları Ankara'da da rahatsızlık yarattı.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, petrol sevkıyatı ve Suriye politikasıyla Bağdat'ı karşısına aldı, Suriyeli Kürtler konusunda son adımları Ankara'da da rahatsızlık yarattı. Bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Bağdat ile yükselen tansiyon konusunda, "Petrol anlaşmazlığının bütçeye yansıması savaş ilanı olur" dedi.

"Eğer Bağdat hükümeti, petrol anlaşmazlığı yüzünden bölgesel yönetime bütçeden yapılan ödemelerde kısıntıya giderse bunu savaş ilanı sayarız."

Kuzey Irak 'taki Kürt bölgesel yönetiminin başkanı Mesud Barzani, El Cezire'den Jane Araf'a verdiği röportajda, Bağdat'a yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye tankerlerle petrol sevkıyatının ardından iyice yükselen petrol geriliminin, bütçe krizine dönüşmesini sineye çekmeyecekleri mesajını verdi.

Bölgesel yönetim, Bağdat'ın F-16 satın almasından da rahatsız. Barzani, "Kürt bölgesi her koşulda koruruz" diyor.

Barzani, Kuzey Irak'ta eğitilen ve Suriye 'ye gönderilen Suriyeli Kürtler konusunda da, "Bu Suriye'de düzen tamamen çökünce, orada boşluk olunca Suriyeli Kürtlerin bir rol oynayabilmesi için bir önlem. Amaç, Kürt halkına yönelik bir ihlal olmaması. Suriye içinde daha iyi bir geleceğe sahip olmak, tüm Suriyeliler gibi Kürtlerin de hakkı" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA