• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Barışın katili yakalandı
24 Kasım 2013 Pazar 14:28

Barış'ın katili yakalandı

Konyada 5 gün önce bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Barış Özcanın katili Osman B., saklandığı bir iş yerinin çatısında yakalandı. Özcanın 4 yıl önce ağabeyi de cinayete kurban gitmişti.
Konya’da 5 gün önce bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Barış Özcan’ın katili Osman B., saklandığı bir iş yerinin çatısında yakalandı. Özcan’ın 4 yıl önce ağabeyi de cinayete kurban gitmişti.
Olay, 5 gün önce merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle Bakraç Sokak’ta meydana gelmişti. Poliste çok sayıda kaydı bulunan 21 yaşındaki Barış Özcan, uyuşturucu meselesi yüzünden tartıştığı arakadaşı Osman B. tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Özcan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, cinayet şüphelisi Osman B. ise kaçmıştı.
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özcan’ın katili Osman B’yi yakalamak için çalışmalara başladı. Cinayetten sonra sabıkalı 2 arkadaşıyla birlikte 3 gün boyunca minibüste yatıp hırsızlık yaptıkları öğrenilen şüpheli Osman B.’nin izini bulan polis, aracı ele geçirdi ancak katil yine kayıplara karıştı. Polis, cinayet şüphelisi Osman B.’yi yakalamak için tüm çevresini takibe aldı. Şüphelinin arkadaşlarıyla görüştüğünü belirleyen polis, yaptığı çalışma sonucu merkez Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesindeki bir iş yerinde olduğunu belirledi. İş yerine baskın yapan polis, Osman B.’yi saklandığı iş yerinin çatı katında yakalayarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin ilk ifadesinde birlikte aldıkları eroini Barış'ın daha fazla kullanması nedeniyle aralarında tartışma çıktığını ve bıçakladığını söylediği öğrenildi.
 
KENDİ GİBİ AĞABEYİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Öldürülen Barış Özcan’ın ağabeyi de 4 yıl önce cinayete kurban gitmişti. Olay, 12 Ağustos 2009 yılında merkez Karatay İlçesi Şems Mahallesi'nde meydana gelmişti. Mehmet İnce, Barış’ın ağabeyi Ali Özcan’ı tabanca ile vurarak öldürmüştü. Cinayet zanlısı İnce’ye 16,5 yıl ceza verilmişti.
 
DİĞER AĞABEYİ DE İNTİKAM İÇİN CİNAYET İŞLEMİŞTİ
Ali Özcan’ın öldürülmesinden sonra Barış’ın diğer ağabeyi Pevrül Özcan da intikam için 17 Ağustos 2009 yılında Mehmet İnce’nin yeğeni Hasan İnce’yi tüfekle vurarak öldürmüştü. Cinayetten sonra yakalanan ve mahkemeye çıkan Pevrül Özcan'a ise 25 yıl hapis cezası verilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA