• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Barış planını kabul etti
03 Kasım 2011 Perşembe 10:52

Barış planını kabul etti

Arap Birliği, Suriye hükümetine önerdikleri barış planının Beşar Esad yönetimi tarafından kabul edildiğini açıkladı.
Açıklama, Arap Birliği'nin Suriye'deki protesto gösterileri ve şiddet olaylarını görüştüğü Kahire toplantısından sonra yapıldı. Siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, güvenlik güçlerinin sokaklardan geri çekilmesini ve Şam hükümeti ile muhalif hareket arasında görüşmelere başlanmasını içeren barış planı, Suriye'de yedi aydır süregiden şiddeti sona erdirmeyi amaçlıyor.

Beşar Esad yönetiminin Mart ayından bu yana protesto eylemlerini güç kullanarak bastırmaya çalıştığına dikkat çeken muhabirler, Arap Birliği'nin aracı olduğu planın Suriye'deki durumu sahada ne kadar değiştireceğine şimdilik şüpheyle bakıyor. Kahire'deki toplantı ertesinde Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Cassim el-Sani, barış anlaşması uyarınca yabancı gazetecilerin Suriye'ye giriş yapmasına da bundan böyle izin verileceğini söyledi.

Katarlı lider, iki hafta içerisinde ''bir ulusal diyalog başlatmak'' amacıyla Arap Birliği'nin Suriye hükümeti ve protestocular arasında arabuluculuk yapacağını kaydetti.
Birleşmiş Milletler, Suriye'deki olaylarda bugüne değin 3 bin dolayında kişinin can verdiğini tahmin ediyor. Arap Birliği, barış planının derhal eksiksiz şekilde yürürlüğe sokulması gerektiğini vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA