• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bardakoğlu örtü hakkında ne dedi?
30 Eylül 2010 Perşembe 22:18

Bardakoğlu örtü hakkında ne dedi?

Başbakan Erdoğanın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü sorununun çözümünde işaret ettiği Diyanet İşleri Başkanlığından ilk açıklama 24 ekranında geldi
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TESK Genel Kurulu öncesi bir araya geldiklerinde de başörtüsü sorununun çözümü dile gelmişti. Referandum seçimi için meydanlarda halka seslenen CHP lideri bu konuyu çözeceklerini ifade etmiş, Başbakan Erdoğan da çözüm için Diyanet İşleri Başkanlığını işaret etmişti.

24 Moderatör Kuşağı’nda, 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç’un konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu başörtüsü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başörtüsünün dini bir vecibe olduğunu hatırlattı ve "din özgürlüğü" olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Bardakoğlu yasakların dini gerçekleri değiştiremeyeceğine dikkat çekti.

Bardakoğlu şöyle konuştu; Kadınların başlarını açarak Türk modernleşmesini sağlamaya çalışırsak büyük bir yanılgı içine gireriz. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak insanların gözünün içine bakarak konuşan bir kurum olamayız. Biz dinin doğru bilgisini insanlara vererek görevimizi yapmış oluruz. Kadınların başını örtmeleri; Hem Kuran ve sünnetle alakalı, hem de müslümanların 14 asırlık dini geleneği ile tıpatıp örüşten önemli bir dini vecibedir. Müslümanlar 14 asırdır, Kur’anı ve peygamberimizin uygulamalarını böyle algılamış, yetişkin kadınların başını örtmelerini dini bir gereklilik olarak görmüştür. Bu değişmez. Münferit olarak farklı düşünenler olabilir. Farklı düşünenler olsa bile, 14 asırlık İslam geleneğinin genel resmi başörtüsünün dini bir vecibe olarak görüldüğüdür. Bu konuda hiç eğip bükecek bir şey yoktur. Herkes bu konuda da özgürdür. Namaz kılanda, kılmayanda müslümandır, başını örten de, açan da müslümandır. Bırakalım kişilerin özgürlük alanına müdahale etmeyelim.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA