• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bankamatikte inanılmaz soygun
16 Temmuz 2010 Cuma 13:56

Bankamatikte inanılmaz soygun

Bankamatik kartı algoritmasını çözdüler. Tarihi bir vurgun gerçekleştirdiler.

Bir bankanın bankamatik kartı algoritmasını çözdüğü öne sürülen 5 kişi, 1 milyon 200 bin liralık soygun gerçekleştirdi

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların banka hesaplarından habersiz para çekildiği ihbarları üzerine soruşturma başlattı.

858 kişinin başvurduğu dolandırıcılık olayında polis ekipleri mağdurların hepsinin aynı bankanın müşterisi olduğunu tespit etti. Polis ekipleri paraların çekildiği bankaların güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelileri tespit etti.

14 Temmuz'da Beyoğlu, Şişli ve Ümraniye'de düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. 858 kişinin hesaplarının boşaltıldığı olayda şüphelilerin 1 milyon 200 bin lira elde ettikleri ifade edildi.

Polisin yaptığı tespitlere göre bankamatiklere gelen şüpheliler, para çeken vatandaşların arkasında yada yanında durarak şifreleri ile kart numaralarının bir kısmını akıllarında tutuyor veya cep telefonuyla görüntülüyor.

O bankanın kart algoritmasını (kart üzerindeki rakam dizisi) çözen şüpheliler kartın eksik numaralarını hazırladıkları programlarla tamamlıyor. Daha sonra elde edilen bilgilerle yeni kartlar çıkarılıyor ve vatandaşların paraları çekiliyor.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin de 18 yaşından küçük oldukları ifade edildi. Emniyette sorguları tamamlanan 5 şüpheli, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA