• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bankalardan kredi isteyene yeni şart
02 Kasım 2013 Cumartesi 12:39

Bankalardan kredi isteyene yeni şart

"Dosya masrafı ücreti" konusunda tüketicilerin hukuki yollara başvurmasının önüne geçmek amacıyla başvuru sahiplerinin imzasıyla düzenlenmiş belgeler almaya başladığı iddia edildi.
Bankaların, konut ve tüketici kredilerinde talep ettiği "dosya masrafı ücreti" konusunda tüketicilerin hukuki yollara başvurmasının önüne geçmek amacıyla başvuru sahiplerinin el yazısı ve imzasıyla düzenlenmiş, "Sözleşme ve koşulları öğrendim. Hukuki yollara başvurmayacağım" ifadesi bulunan belgeler almaya başladığı iddia edildi.
 
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaptığı açıklamada, son aylarda bankaların, özellikle konut ve tüketici kredisi alan vatandaşlardan ek belge istediğini söyledi.
 
Bankaların, tüketicilerin, dosya masrafı ücretine itiraz etmesinin yollarını kapatmaya çalıştığını savunan Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Bankalar, kredi alan tüketicilerden, kendi el yazısı ve imzasıyla 'Sözleşme ve koşulları öğrendim. Hukuki yollara başvurmayacağım' yazılı belge talep ediyor. Bunun hukuki bir dayanağı bulunmadığı düşüncesindeyiz. Bankalar aslında tüketicinin zor durumundan yararlanarak hakim gücünü kötüye kullanmaktadır. Tüketiciye bu nedenle belgeler imzalatmakta ve hak arama yollarını engellemeye çalışmaktadır. Bankaların tüketicilerle imzaladığı sözleşmeler standart olduğu için zaten tüketici içeriğine etki edememektedir. Bu nedenle bu sözleşmenin sonuna tüketicinin el yazısıyla 'Okudum, anladım, imzaladım' yazdırılmaktadır ama bunun uygulamada gerçeği, 'Okumadım, anlamadım, imzalamak zorunda kaldım'dır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA