• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Banka önünde ev nöbeti
01 Aralık 2012 Cumartesi 17:25

Banka önünde ev nöbeti

TOKİ'nin, Kayseri'de, başvuru önceliğine göre satacağı 5 konutu almak isteyen 3'ü kadın 5 kişi, 12 gün önceden banka önünde sıra beklemeye başladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Melikgazi ilçesinde alt gelir grubunu kapsayan 5 adet konutu, kurasız başvuru önceliğine göre satacak.

Türkiye Halk Bankası Kayseri Şubesi tarafından satışları gerçekleştirilecek konutlar için 12-31 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Konut sayısının sınırlı, talebin yüksek olması nedeniyle bazı vatandaşlar başvuru tarihinden 12 gün önce banka önünde beklemeye başladı.

Sıra bekleyenlerde Filiz Aras, AA muhabirine, TOKİ'nin yaklaşık 1 ay önce satışa çıkardığı konutlar için de banka önünde gece gündüz sıra beklediklerini ancak sadece 5 evin satılması nedeniyle ev alamadıklarını söyledi.

Bu ay satışa çıkarılan 5 konut için de 12 gün banka önünde bekleyeceklerini ifade eden Aras, ''Hava soğuk, bu nedenle zor oluyor. Pet şişelere sıcak su doldurarak ısınmaya çalışıyoruz. Yerimize birisini bulabilirsek geceleri nöbet değiştireceğiz, bulamazsak kalmaya devam edeceğiz. İnşallah diğer satış gibi olmaz, 5 evin tamamı da satılır'' dedi.

Tuğba Özbeyaz ise daha önceki satışlarda da banka önünde gece gündüz sıra beklediklerini dile getirerek, ''Daha önce de 10 konut satışa çıkardılar. Biz bu 10 kişinin içindeydik. O kadar bekledik ama 5 kişi aldı 5 kişi alamadan geri döndü. Bize öncelik tanınacağını söylediler ama sözlerini tutmadılar. Biz de hırslandık. 12 gün günceden buraya geldik. İnşallah evleri kimseye kaptırmayacağız'' diye konuştu.

Kızı için sıra bekleyen Zeynep Yıldırım da (55) yaşlı olduğu için banka önüne yatak getirdiğini, bu nedenle geceyi daha rahat geçirdiğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA